Ant: Εξετάζει την πώληση του μεριδίου της στην Paytm εν μέσω εντάσεων μεταξύ Ινδίας-Κίνας

Ant: Εξετάζει την πώληση του μεριδίου της στην Paytm εν μέσω εντάσεων μεταξύ Ινδίας-Κίνας

Ο κινεζικός κολοσσός fintech Ant εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου του 30% στην ινδική εταιρεία ψηφιακών πληρωμών Paytm εν μέσω των εντάσεων μεταξύ των δύο ασιατικών χωρών, και τον όλο και σκληρότερο ανταγωνισμό, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της πιθανής συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, και η Ant δεν έχει ξεκινήσει επίσημη διαδικασία πώλησης, σύμφωνα πάντα με τις πηγές.

Η Paytm, την οποία στηρίζει, μεταξύ άλλων, και η SodtBank, αποτιμήθηκε στα 16 δισ. δολάρια κατά τον τελευταίο χρηματοδοτικό της γύρο πριν από έναν χρόνο. Σύμφωνα με αυτή την αποτίμηση, το μερίδιο της Ant στην ινδική εταιρεία έχει αξία περίπου 4,8 δισ. δολάρια.

Η πιθανή αποχώρηση της Ant από την Paytm θα σηματοδοτήσει άλλο ένα πισωγύρισμα για την κινεζική εταιρεία, αμέσως μετά την δραματική αναστολή της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο τον προηγούμενο μήνα, που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα έφτανε τα 37 δισ. δολάρια, καθιστώντας την την μεγαλύτερη στον κόσμο.

Ταυτόχρονα περιορίζει και τις φιλοδοξίες της Ant να ηγηθεί στον κλάδο των ψηφιακών πληρωμών σε παγκόσμιο επίπεδο.