Ανοιχτός ο δρόμος για την αποζημίωση των επενδυτών στην υπόθεση Folli Follie

Ανοιχτός ο δρόμος για την αποζημίωση των επενδυτών στην υπόθεση Folli Follie

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την πλήρη αποζημίωση των ζημιωθέντων επενδυτών από την Folli Follie μετά και την προφυλάκιση των δύο μεγαλομετόχων του ομίλου, Τζώρτζη και Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, ο βασικός στόχος της προφυλάκισης είναι «η διακοπή της δυνατότητας παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης, κάτι που η Ελληνική δικαιοσύνη απέφυγε επιμελώς να πράξει επί 2 1/2 χρόνια αφήνοντας τους μεγαλομετόχους να αλωνίζουν και να καλύπτουν τα ίχνη των (πιθανότατα  παράνομων) ενεργών τους».

Και συμπληρώνει πως «Τεράστια ευθύνη φέρει βεβαίως και η  διοίκηση της Ε.Κ. που από το 2015 γνώριζε για τις ατασθαλίες  αλλά μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020  άφηνε τους πρωταίτιους να συμμετέχουν στην διοίκηση της εταιρείας».

Η Ένωση καλεί όλους τους μετόχους και τους ομολογιούχους που έχουν ζημιωθεί «να συμμετέχουν μαζικά στην Ένωση Ελλήνων Επενδυτών για να διεκδικήσουν την πλήρη αποζημίωση τους   είτε από τους μεγαλομετόχους , είτε από την  εταιρεία  είτε από τους Ορκωτούς ελεγκτές, είτε ακόμη και από τις Αναδόχους Τραπεζες του Εξωτερικού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών:

«Σε μια υγιή και δυναμική  Κεφαλαιαγορά  άλλοτε κερδίζεις, άλλοτε χάνεις, πότε όμως δεν επιτρέπεται να απωλέσεις την περιουσία σου λόγω απάτης και να μην αποζημιωθείς πλήρως για αυτό. Σε περίπτωση απάτης πρέπει ΑΜΕΣΑ όλοι οι παράγοντες της Αγοράς με βοήθεια από τις δικαστικές αρχές να συμβάλλουν στην γρήγορη και πλήρη αποζημίωση των επενδυτών, καθώς  μόνο έτσι θα αποκτήσει κύρος και σεβασμό η αγορά αυτή.  Αυτό δυστυχώς  μέχρι χθες δεν είχε γίνει στο Χρηματιστήριο μας για την  περίπτωση της FF.
 
Επιτέλους όμως, η ανακοίνωση της προφυλάκισης των 2 μεγαλομετόχων της FF , έστω και αν καθυστέρησε προκλητικά για 28 μήνες,  ανοίγει πλέον τον δρόμο για την πλήρη αποζημίωση των ζημιωθέντων επενδυτών σε μετοχές και ομόλογα της εταιρείας.
 
Οι 2 μεγαλομέτοχοι και φερόμενοι ως οι κύριοι υπαίτιοι της τεράστιας εξαπάτησης που έλαβε χώρα , δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα να περιφέρονται στα γραφεία της εταιρείας ,να οργανώνουν  την συγκάλυψη των ενεργειών  που οδήγησαν στο σκάνδαλο και να συσκοτίζουν τις έρευνες π.χ. για την τελική κατάληξη των 479  εκατομμυρίων του δανεισμού που "εξαφανίστηκαν"  μυστηριωδώς κάπου στη μακρινή Ασία. Και αυτός είναι πάντα ο βασικός στόχος της προφυλάκισης , η διακοπή της δυνατότητας παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης, κάτι που η Ελληνική δικαιοσύνη απέφυγε επιμελώς να πράξει επί 2 1/2 χρόνια αφήνοντας τους μεγαλομετόχους να αλωνίζουν και να καλύπτουν τα ίχνη των (πιθανότατα  παράνομων ) ενεργών τους. Τεράστια ευθύνη φέρει βεβαίως και η  διοίκηση της Ε.Κ. που από το 2015 γνώριζε για τις ατασθαλίες  αλλά μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020  άφηνε τους πρωταίτιους να συμμετέχουν στην διοίκηση της εταιρείας !
 
Αναμένουμε  από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να ερευνήσει επιπλέον και την τυχόν τέλεση  των αδικημάτων της  παρεμπόδισης της δικαιοσύνης, και της απόκρυψης ή καταστροφής κρίσιμων στοιχείων  που πιθανότατα  διεπράχθησαν τα τελευταία 2,1/2 έτη  , όσο δηλαδή αφήνονταν ελεύθεροι οι εν λογω μεγαλομέτοχοι. Στο χρονικό διάστημα αυτό, ξοδεύτηκαν δεκάδες εκατομμύρια σε δαπάνες πανάκριβων συμβούλων , δικηγόρων , οικονομολόγων που δήθεν θα έσωζαν την FF , ενώ ο προφανής στόχος ήταν μόνο η διάσωση της οικογενείας Κουτσολιουτσου από τις τεράστιες ευθύνες της . Θυμίζουμε ότι στις 31/12/17 τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν  176 εκατ και  τώρα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί  ενώ  η εταιρεία, υπό την νέα διοίκηση της , αναζητεί απεγνωσμένα δάνειο λίγων εκατομμυρίων για να κινηθεί. Που και πως διασπαθίστηκαν  δεκάδες εκατομμύρια , μετά τον Μάιο του 2018 ;
 
Καλούμε  και πάλι όλους τους μετόχους και τους ομολογιούχους που έχουν ζημιωθεί από αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο , να συμμετέχουν μαζικά στην   Ένωση Ελλήνων Επενδυτών  για να διεκδικήσουν την πλήρη αποζημίωση τους   είτε από τους μεγαλομετόχους , είτε από την  εταιρεία  είτε από τους Ορκωτούς ελεγκτές, είτε ακόμη και από τις Αναδόχους Τραπεζες του Εξωτερικού επισημαίνοντας ότι ήδη από τον Ιούνιο 2019 η Ένωση μας έχει καταθέσει τις αγωγές αποζημίωσης για  130 μέλη της ( βλ 21 ο ΔΤ μας  στις  12/6/19)
 
Επαναλαμβάνουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στις Ομαδικές Αγωγές της Ένωσης, να επικοινωνήσουν άμεσα με το 210.3633104, ή να στείλουν  mail στο [email protected] ή στο  infoHYPERLINK "mailto:[email protected]"@HYPERLINK "mailto:[email protected]"kyroslawofficesHYPERLINK "mailto:[email protected]".HYPERLINK "mailto:[email protected]"gr με την ένδειξη “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ FOLLI" 
 
ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!
 
ΥΓ Ενημερώνουμε  ότι η υπόθεση έχει αποκτήσει πλέον σημαντική διεθνή διάσταση   https://m.globallegalpost.com/big-stories/quinn-emanuel-and-omni-bridgeway-enter-folli-follie-accounting-fray-6475221/   καθώς ήδη 2 μεγάλες εταιρείες συνασπίστηκαν για να καταθέσουν αγωγή κατά της Επενδυτικής ελβετικής τράπεζας UBS για τις τεράστιες ευθύνες της  ως αναδόχου την έκδοσης του ομόλογου του 2017, και ήδη μας έχουν προσεγγίσει για παρόμοια κίνηση στην Ελλάδα».