Ανάσα ζωής από την Grecotel

Ανάσα ζωής από την Grecotel

Διευρύνει τα οργανωμένα προγράμματα εθελοντικής αιμοδοσίας η Grecotel έχοντας εντάξει στο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου και τη στενή συνεργασία με το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος της Grecotel που ιδρύθηκε τo 1982, διοργανώθηκαν εθελοντικές αιμοδοσίες στα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου στην Αθήνα, καθώς και σε ξενοδοχεία της Grecotel πανελλαδικά, συγκεντρώνοντας συνολικά 210 μονάδες αίματος το 2018.

Συγκεκριμένα, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Grecotel στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε εθελοντική προσφορά αίματος σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», συγκεντρώνοντας 20 μονάδες αίματος την Τρίτη 20 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, στο ξενοδοχείο Amirandes στην Κρήτη, καθώς και στο Riviera Olympia & Aqua Park στην Πελοπόννησο, ειδικά κλιμάκια, σε συνεργασία με το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ πραγματοποίησαν ενημερώσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με την προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών, που μάλιστα οδήγησαν στην εγγραφή 43 συνολικά εθελοντών δοτών.

Από το 2015 μέχρι σήμερα πάνω από 200 εργαζόμενοι έχουν εγγραφεί εθελοντές δότες μυελού των οστών, ενώ σε όλα τα ξενοδοχεία του Ομίλου έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κουμπαράδες «για καλό σκοπό», ώστε κάθε επισκέπτης να έχει την ευκαιρία να συμβάλλει στο έργο του οργανισμού.

Για τον Όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη-Grecotel, η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί την έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη σε οργανισμούς, φορείς και ευπαθείς ομάδες, ώστε το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο να γίνεται ζωή. Η Grecotel με πίστη στο όραμα αλληλεγγύης του ιδρυτή της κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος έχει βραβευτεί από την Πρόεδρο του Συλλόγου OΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για την σημαντική υποστήριξή του Ομίλου στο έργο του Συλλόγου, συνεχίζει να αποδεικνύει στην πράξη, ότι ο εθελοντισμός και η ενίσχυση του κοινωνικού συνόλου αποτελεί καθημερινή μέριμνα και αξία που απορρέει από τον πυρήνα λειτουργίας και τη φιλοσοφία της Grecotel.