ΑΝΑ: Άντληση 3,2 δισ. δολαρίων από έκδοση μετοχών για να αντιμετωπιστεί η ύφεση της πανδημίας

ΑΝΑ: Άντληση 3,2 δισ. δολαρίων από έκδοση μετοχών για να αντιμετωπιστεί η ύφεση της πανδημίας

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιαπωνίας, ΑΝΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εκδώσει νέες μετοχές προκειμένου να συγκεντρώσει 3,2 δισ. δολάρια για να πληρώσει τα αεροσκάφη Boeing 787 που έχει παραγγείλει και να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Όπως και άλλες μεγάλες ασιατικές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Singapore Airlines και η Cathay Pacific Airways, η ΑΝΑ επιχειρεί να αντισταθμίσει την ύφεση με περικοπές δαπανών.

Μεταξύ αυτών των περικοπών περιλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα πολλοί να τεθούν σε αναστολή ή να δεχτούν μειώσεις μισθών. Η ιαπωνική κυβέρνηση βοηθά επίσης, μειώνοντας τις χρεώσεις των αεροδρομίων.

Ωστόσο η αγορά και η συντήρηση των αεροσκαφών που η εταιρεία θα χρειαστεί όταν ανακάμψει η ζήτηση είναι ακριβή, πράγμα που σημαίνει ότι ο αερομεταφορέας χρειάζεται πρόσβαση σε ρευστότητα προκειμένου να ξεπεράσει την ύφεση που αναμένεται να συνεχιστεί και για το επόμενο έτος.

Οποιαδήποτε ακύρωση επιβεβαιωμένων παραγγελιών αεροσκαφών μπορεί να επιφέρει βαριά πρόστιμα.

Η έκδοση των μετοχών ακολουθεί την εξασφάλιση, από την ΑΝΑ, δανείων συνολικού ύψους 3,8 δισ. δολαρίων από την κρατική τράπεζα επενδύσεων της Ιαπωνίας και ιδιώτες πιστωτές.