7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Αν. Καλλιτσάντσης: Οι απόψεις που εκφράστηκαν από τον Σ. Μπρέγιαννο εκφράζουν αποκλειστικά τη Greenhill

Αν. Καλλιτσάντσης: Οι απόψεις που εκφράστηκαν από τον Σ. Μπρέγιαννο εκφράζουν αποκλειστικά τη Greenhill

Διαφοροποιείται ανοικτά ο Σάκης Καλλιτσάντσης από τα τις απόψεις που εξέφρασε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Pemanοaro Σ. Μπρέγιαννός κατά τη χθεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, ζητώντας να πουληθεί ο ενεργειακός κλάδος της εταιρείας. Με τοποθέτηση του επισημαίνει ότι «η εκπροσώπηση της Pemanoaro Ltd από τον κ. Σ. Μπρέγιαννο και οι διατυπωθείσες απόψεις, εκφράζουν αποκλειστικά τις θέσεις της Greenhill Investments Limited και σε καμία περίπτωση αποτελούν απόψεις της Pemanoaro και ειδικότερα του κ.Α. Καλλιτσάντση».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τοποθέτησή του χθες ο Σ. Μπρέγιαννος έθεσε το θέμα της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων όπως του ενεργειακού κλάδου της Ελλάκτωρ που είναι και το «διαμάντι» του ομίλου, ώστε να εξευρεθούν κεφάλαια και να αποδευσμευτεί ο όμιλος από μεγάλες υποχρεώσεις όπως είναι το ομόλογο των 600 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως όσες αυξήσεις κεφαλαίου και να γίνουν τα χρήματα θα πέφτουν σε απύθμενο πηγάδι, πολύ δε περισσότερο όταν δεν μπορεί να εκδώσει εγγυητικές επιστολές ώστε να προχωρήσουν έργα. Επισήμανε επίσης ότι από τη μείωση και μετέπειτα αύξηση οι μικρομέτοχοι θα χάσουν χρήματα.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Αν. Καλλιτσάντση η εταιρεία Pemanoaro LtD ανήκει κατ’ αναλογία 50% - 50% στους κ.κ. Αναστάσιο και Δημήτριο Καλλιτσάντση.

Μετά την εξάσκηση των δικαιωμάτων της εταιρείας Aeolus Investors LLC και τη συνακόλουθη συμφωνία πώλησης του 100% των μετοχών της Ελλάκτωρ που κατείχε η Pemanoaro Ltd στην εταιρεία Greenhill Investments Limited συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη,

όλα τα δικαιώματα ψήφου της Pemanoaro για το υπολειπόμενο ποσοστό που παραμένει στην κυριότητα της Pemanoaro, μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, μεταφέρθηκαν στην Greenhill Investments Limited όπως άλλωστε έχει γνωστοποιηθεί και με επίσημες ανακοινώσεις προς το Χ.Α. και την Ε.Κ. .

Η εκπροσώπηση της Pemanoaro Ltd στην Ε.Γ.Σ. από τον κ. Σ. Μπρέγιαννο και οι διατυπωθείσες απόψεις, εκφράζουν αποκλειστικά τις θέσεις της Greenhill Investments Limited και σε καμία περίπτωση αποτελούν απόψεις της Pemanoaro και ειδικότερα του κ.Α. Καλλιτσάντση.