Amazon: Ανακοινώνει 100.000 νέες προσλήψεις στις ΗΠΑ

Amazon: Ανακοινώνει 100.000 νέες προσλήψεις στις ΗΠΑ

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε 100.000 επιπλέον προσλήψεις – πρόκειται για το τέταρτο κύμα προσλήψεων που ανακοινώνει φέτος στις ΗΠΑ – ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση για το ηλεκτρονικό εμπόριο που εκτινάχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου στον κόσμο ανακοίνωσε ότι πρόκειται για θέσεις εργασίας πλήρους και ημιαπασχόλησης στις ΗΠΑ και στον Καναδά, πολλές από τις οποίες στις νέες αποθήκες που ανοίγει η εταιρεία αυτόν τον μήνα. Η Amazon απασχολούσε έως τις 30 Ιουνίου 876,800 εργαζόμενους, χωρίς να υπολογίζεται το προσωρινό προσωπικό και οι εξωτερικοί συνεργάτες.

Η ανακοίνωση αυτή αντικατοπτρίζει την συνεχιζόμενη ανάγκη της Amazon για προσωπικό που θα απασχολείται στα κέντρα διαλογής και διανομής, και την αύξηση κατά 40% των εσόδων στο τελευταίο τρίμηνο, με τα μεγαλύτερα κέρδη στα 26 χρόνια ιστορίας της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Amazon ανακοίνωσε 33.000 νέες θέσεις εργασίας στα τμήματα διοίκησης και τεχνολογίας, καθώς και 100.000 και 75.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αντίστοιχα, καλώντας όσους έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.