7ος χρόνος, ημέρα 2180η
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Alpha Bank: Ξεκινά το Project Skyline - Αναζητά στρατηγικό εταίρο για την αγορά ακινήτων

Alpha Bank: Ξεκινά το Project Skyline - Αναζητά στρατηγικό εταίρο για την αγορά ακινήτων

Με υψηλούς ρυθμούς δρομολογεί η Alpha Bank τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο Project Galaxy, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο. Σήμερα ανακοινώνεται η εκκίνηση του Project Skyline, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλες ειδήσεις.

Το Project Skyline προβλέπει την μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η Alpha Bank προτίθεται να παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΑΑ, προκειμένου να αξιοποιήσει τις θετικές προοπτικές της αγοράς ακίνητης περιουσίας.

Η ΑΑΑ θα ενισχυθεί με χαρτοφυλάκιο ακινήτων, αξίας περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ, εκμεταλλευόμενη τη δυναμική της αγοράς για την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει.

Οι εργασίες παροχής υπηρεσιών της ΑΑΑ θα ενοποιηθούν με αυτές της άλλης θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, της Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε (AREMI), δημιουργώντας μία νέα ισχυρή εταιρεία (θυγατρική του Ομίλου) η οποία και θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση κ.λπ.). Μέσω της νέας εταιρείας, που θα παρέχει υπηρεσίες στην ΑΑΑ και σε τρίτους μεγάλους πελάτες, ο Όμιλος στοχεύει σε αύξηση και διαφοροποίηση των πηγών εσόδων.

Ο παραπάνω μετασχηματισμός, με τη δημιουργία δύο διακριτών πυλώνων (α. ισχυρή εταιρεία παροχής υπηρεσιών και β. ηγέτιδα επενδυτική εταιρεία ακινήτων, με την συμμετοχή στρατηγικού εταίρου) είναι μοναδικός στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Alpha Bank είναι ο μόνος Τραπεζικός Όμιλος που ισχυροποιεί την θέση του στον κλάδο των ακινήτων, αξιοποιώντας τη δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξής του.