Allied Irish Banks: Μειώσεις κόστους για να πετύχει τους στόχους του 2023

Allied Irish Banks: Μειώσεις κόστους για να πετύχει τους στόχους του 2023

Η Allied Irish Banks ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 15% το προσωπικό της και θα αποσυρθεί από την βρετανική αγορά δανεισμού σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μία προσπάθεια να πετύχει τους στόχους για κέρδη και κεφάλαιο για το  2023 αυξάνοντας τις περικοπές κόστους.

το κόστος κατά 10% περισσότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, για να πετύχει τους στόχους για τα κέρδη και το κεφάλαιο, τονίζοντας ότι η πανδημία κατέστησε αναγκαίες και δυνατό να συμβούν, τις  σημαντικές αλλαγές.

Η ΑΙΒ έθεσε νέους μεσοπρόθεσμους στόχους στις 6 Μαρτίου, μια εβδομάδα προτού η Ιρλανδία αρχίσει να επιβάλει περιορισμούς για τον κορονοϊό, που οδήγησαν σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά lockdowns υποχρεώνοντας την μεγαλύτερη τράπεζα στεγαστικών δανείων της Ιρλανδίας να εξοικονομήσει 1,3 δισ. ευρώ για απομειώσεις.

Τον Μάρτιο, η ΑΙΒ δήλωσε πως σχεδίαζε να μειώσει τη βάση κόστους στα 1,5 δισ. ευρώ το 2022, στοχεύοντας σε ένα δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από το 14% και απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 8%.

Σήμερα ανακοίνωσε ότι διατηρεί τους στόχους για το κεφάλαιο αλλά πήγε ένα χρόνο πίσω το χρονοδιάγραμμα μετά από το πλήγμα που υπέστη το 2020 από τον κορονοϊό. Η τράπεζα τόνισε ωστόσο ότι σχεδιάζει ένα μειώσει το κόστος προ τραπεζικών εισφορών και ρυθμιστικών τελών, στα 1,35 δισ. ευρώ το 2023.

Τέλος, η τράπεζα θα κλείσει πέντε από τα πάνω από 200 υποκαταστήματά της στην Ιρλανδία τον επόμενο χρόνο και θα μειώσει σε τρία τα κεντρικά γραφεία της στο Δουβλίνο έως το 2023, καθώς περισσότεροι υπάλληλοι εργάζονται από το σπίτι.