British Airways: Απευθείας πτήσεις Λονδίνο - Καλαμάτα από τον Απρίλιο

British Airways: Απευθείας πτήσεις Λονδίνο - Καλαμάτα από τον Απρίλιο

Απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Λονδίνου - Καλαμάτας, με πτήσεις από την British Airways ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Περιφέρεια επισημαίνει ότι ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που αποτελεί τη διεθνή πύλη της Πελοποννήσου και ένα από τα πιο δυναμικά αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι νέες απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο και το αεροδρόμιο Heathrow προς την Καλαμάτα, θα ξεκινήσουν από τις 30 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2016, καταδεικνύοντας με ισχυρό τρόπο την εμπιστοσύνη της Αγγλικής τουριστικής αγοράς στις αυξημένες δυνατότητες της περιοχής, οι οποίες ενισχύθηκαν ιδιαίτερα και στις οποίες συνεισέφερε η επιτυχής φιλοξενία του συνεδρίου του ABTA στην Πύλο τον περασμένο μήνα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι, «νιώθουμε πραγματική τιμή και ικανοποίηση για την απόφαση της British Airways να «ταξιδέψει» στην Καλαμάτα και την Πελοπόννησο σε τακτική βάση. Αυτή είναι μια «ψήφος» για την αξιοπιστία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όπως επίσης της πολιτικής που ακολουθούμε με συνέπεια ως περιφερειακή αρχή».

Ο κ. Τατούλης επισημαίνει ότι η Περιφέρεια στοχεύει στην εδραίωση στρατηγικών συμμαχιών για να επιτύχει βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη στην Πελοπόννησο κι αναμφίβολα, θεωρεί πως η British Airways μπορεί να αποδειχθεί, μια από τις πιο σημαντικές στρατηγικές συμμαχίες προς εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού.

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι, «με μεγάλη χαρά θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους ταξιδιώτες με τη British Airways να βιώσουν τις ομορφιές των παραλιών μας, το φυσικό τοπίο των διάσημων ορεινών όγκων μας, να γευτούν τη μοναδική γαστρονομία μας, η οποία αποτελεί θεμέλιο της Μεσογειακής διατροφής, και να γίνουν δεκτοί από τους φιλόξενους ανθρώπους μας».

Τέλος, η εμπορική διευθύντρια της British Airways για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, Freddie Stier, δήλωσε ότι, «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την Καλαμάτα ως τη νεότερη προσθήκη στο εκτεταμένο δίκτυο της British Airways στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε μια μακρά ιστορία πάνω από 90 χρόνια πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου, και τώρα πετάμε σε 10 Ελληνικούς προορισμούς, προσφέροντας στους Βρετανούς πελάτες μια εξαιρετική επιλογή για κορυφαίες επιλογές διακοπών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ