Z. Ζάεφ: Φίλη μας η Ρωσία, καμία απόδειξη για εμπλοκή της στο δημοψήφισμα

Z. Ζάεφ: Φίλη μας η Ρωσία, καμία απόδειξη για εμπλοκή της στο δημοψήφισμα

Τις φιλικές σχέσεις μεταξύ πΓΔΜ και Ρωσίας αλλά και την έλλειψη αποδείξεων περί εμπλοκής της Μόσχας στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.
 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MIA, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνεδρίου με θέμα την ελευθερία του Τύπου, ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε ότι δεν έχει καμία απόδειξη για εμπλοκή της Μόσχας στο επικείμενο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ.

«Δεν έχω αποδείξεις για παρέμβαση της Ρωσίας. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι φίλη της “Μακεδονίας” και δεν έχει τίποτα εναντίον της ένταξης της “Μακεδονίας” στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο είναι νάντια στη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Και το λένε καθαρά. Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι για μας δεν υπάρχει εναλλακτική αλλά πλήρης ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Θέλουμε να χτίσουμε φιλική σχέση με όλες τις χώρες και με τη Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζ. Ζάεφ.

Η τοποθέτηση του Ζόραν Ζάεφ είναι ουσιαστικά απάντηση στις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Τζέιμς, Μάτις, ο οποίος από τα Σκόπια όπου βρίσκεται, τόνισε ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει διασπείροντας ψευδείς πληροφορίες καθώς «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει χρηματοδοτήσει πολιτικές ομάδες που αντιτίθενται στη συμφωνία με την Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε επίσης ότι γνωρίζει πληροφορίες σχετικά με διαδικτυακά προφίλ που διαδίδουν ψεύτικα νέα σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα και τα παραδοσιακά Μέσα. Εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορούν να βρεθούν σχετικές λεπτομέρειες, ωστόσο δεν έχει εντοπίσει τις χώρες που διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις.