Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 17:49

-A +A

Συνάντηση Lavrov – Cavusoglu στο περιθώριο συνόδου του ΟΑΣΕ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 17:49
Συνάντηση Lavrov – Cavusoglu στο περιθώριο συνόδου του ΟΑΣΕ
-A +A

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του Μ. Cavusoglu στο Βελιγράδι, στην πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών, μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία.

Η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Δεν υπήρξε καμία αναφορά από καμία πλευρά για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Στην ομιλία του αργότερα στη Σύνοδο ο Cavusoglu δήλωσε πως: «Το συμβάν της 24ης Νοεμβρίου (σ.σ. η κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους) δεν θα πρέπει να συγχέεται με την μάχη ενάντια στον κοινό μας εχθρό το Ντάες (Ισλαμικό Κράτος) και δεν θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για πολιτικούς σκοπούς».

Ο Αμερικανός ομόλογός τους John Kerry βρίσκεται επίσης στο Βελιγράδι για να μετάσχει στη σύνοδο αυτή που αρχίζει σήμερα, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γερμανία θα παραλάβει από τη Σερβία την εκ περιτροπής προεδρία του ΟΑΣΕ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να απευθύνει ομιλία στους υπουργούς και να συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον Ρώσο ομόλογό του.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, που διεξάγεται σήμερα και αύριο, οι υπουργοί και οι αντιπροσωπείες που μετέχουν θα εξετάσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, τη μεταναστευτική κρίση, την τρομοκρατία και άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η διεθνής κοινότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα