Ακάρ: Να δουν τον χάρτη του 1821 και τον σημερινό όσοι μας κατηγορούν για επεκτατισμό

Ακάρ: Να δουν τον χάρτη του 1821 και τον σημερινό όσοι μας κατηγορούν για επεκτατισμό

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έστρεψε και πάλι τα πυρά του στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε για «προκλητικότητα» «απειλητική ρητορική» ακόμα και «επεκτατισμό» καλώντας μάλιστα όσους αμφισβητούν τον ισχυρισμό του να συγκρίνουν το σημερινό χάρτη με αυτόν του 1821.

«Όσοι μας κατηγορούν για επεκτατισμό, ας κοιτάξουν στον χάρτη και να κάνουν τη σύγκριση του 1821 με το 2020 και θα έχουν την απάντησή τους για το ποιος είναι επεκτατικός», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ ο οποίος βρέθηκε κοντά στους στρατιώτες στη σημερινή γιορτή των μουσουλμάνων που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

«Οι Έλληνες γείτονές μας, πρέπει να εγκαταλείψουν τη γλώσσα της πρόκλησης. Όσοι αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις, πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020, η Ελλάδα έχει τέτοιες βλέψεις», ανέφερε κατά τη διάρκεια σημερινής του επίσκεψης σε στρατιωτική βάση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Αναφερόμενος στους S-400 και επιχειρώντας να απαντήσει στις αιτιάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν «στριμώξει» την Τουρκία, ο Ακάρ είπε πως δεν έχουν καμιά επιθετική πτυχή. «Δεν είναι δυνατόν να απειλήσουμε κανέναν με οποιονδήποτε τρόπο από το σημείο στο οποίο βρίσκονται. Τους πήραμε για να αμυνθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση, αφού ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Γαλλία στους οποίους απευθυνθήκαμε ανταποκρίθηκαν».