Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, 09:53
Τελευταία ενημέρωση: 10:53

-A +A

Προχωρά η συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Ισραήλ για τον EastMed

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, 09:53
Τελευταία ενημέρωση: 10:53
Προχωρά η συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Ισραήλ για τον EastMed
-A +A

Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Ισραήλ κατέληξαν σε συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed,με τις υπογραφές της σχετικής διακρατικής συμφωνίας να αναμένονται στις αρχές του 2020 σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

Στη συμφωνία θα καθορίζονται ζώνες, δικαιοδοσίες, δικαιώματα ελέγχου και έκδοσης αδειών, ενώ εξασφαλίζεται η πορεία του αγωγού που περνά μέσα από την περιοχή που η Τουρκία παράνομα θεωρεί ως γειτνιάζουσα υφαλοκρηπίδα της με τη Λιβύη. Το Σίγμα αναφέρει, ότι αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις στο ανώτατο δυνατό επίπεδο για μια τελετή - απάντηση στην Τουρκία.

Πρακτικά η υπογραφή αυτής της συμφωνίας ξεπερνά το επίπεδο μιας απλής διπλωματικής ενέργεια καθώς θα αποτελέσει άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από τις τέσσερις χώρες, σε μια περιοχή που η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα με παράνομες ενέργειες.

Ωστόσο ανώτατες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, δεν επιβεβαιώνουν αλλά ούτε διαψεύδουν πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σύμφωνα με τις οποίες στις αρχές του χρόνου θα υπογραφεί διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας για την προώθηση του αγωγού.

Διαβάστε ακόμα:

- ΗΠΑ: Νόμος και επίσημα το «EastMed Act»

- Οι ενστάσεις Τραμπ για την πολιτική των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα