Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα απέσπασε θετικά σχόλια για τον κορονοϊό στη διάσκεψη υπ. Εξωτερικών ΕΕ

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα απέσπασε θετικά σχόλια για τον κορονοϊό στη διάσκεψη υπ. Εξωτερικών ΕΕ

Η χώρα μας απέσπασε σειρά θετικών σχολίων για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία γνωστοποίησε ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών για ζητήματα που αφορούν τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον υπουργό εξέτασαν τη διαχείριση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος λοιμώξεων. 

Σύμφωνα μ γραπτή δήλωση του υπουργού, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που αντέδρασαν γρήγορα και αποφασιστικά στο ξέσπασμα της πανδημίας, προστατεύοντας αποτελεσματικά τους πολίτες της, γεγονός που έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα. «Αυτό επιβεβαιώθηκε και πάλι σήμερα, καθώς η χώρα μας απέσπασε σειρά θετικών σχολίων για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Όπως σημείωσε στην τηλεδιάσκεψη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας χειρίζεται την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού, με στόχο την προστασία τόσο των επισκεπτών μας, όσο και των εργαζόμενων στον νευραλγικό αυτόν κλάδο της εθνικής μας οικονομίας.

Συζητήσαμε, ακόμα, το ζήτημα του επαναπατρισμού των αποκλεισμένων, εξ αιτίας της πανδημίας, ναυτικών, καθώς και το ζήτημα της διαχείρισης τυχόν νέων μεταναστευτικών ροών, ανέφερε και πρόσθεσε πως επίσης αντάλλαξαν απόψεις ως προς τη διαχείριση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος λοιμώξεων «και συμφωνήσαμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στενά προκειμένου να αντιδράσουμε κατάλληλα εφ’ όσον οι περιστάσεις το απαιτήσουν».

Να σημειωθεί ότι η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Αυστριακού ομολόγου μου Alexander Schallenberg που είχε ως στόχο την εξέταση του τρόπου αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών ως προς τη συνεργασία μεταξύ Υπουργείων Εξωτερικών και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Δανία, η Τσεχία, η Νορβηγία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Κόστα Ρίκα και το Ισραήλ.