Κύπρος: O αρχηγός του Γ. Ε. Εθνικής Φρουράς συμμετείχε στην Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

Κύπρος: O αρχηγός του Γ. Ε. Εθνικής Φρουράς συμμετείχε στην Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα η Ναυτική Επιχείρηση (EUNAVFOR MED/Op.Sophia) στην κεντρική περιοχή της Μεσογείου, για την αποδιοργάνωση του επιχειρηματικού μοντέλου παράνομης εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων, ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε, σε επίπεδο αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, την τακτική Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ένωσης.

Από την Κύπρο συμμετείχε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, ο οποίος πρόβαλε το έργο της έρευνας και διάσωσης, στο οποίο συνδράμουν στρατιωτικοί, αστυνομικοί, εθελοντές και κρατικοί φορείς, που, συνεργαζόμενοι, διέσωσαν αριθμό μεταναστών, ανδρών, γυναικών και παιδιών που βρίσκονταν σε κίνδυνο και είχαν εγκαταλειφθεί πάνω σε πλωτά, μέσα στη θαλάσσια περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων αντάλλαξαν απόψεις με τον γγ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Αλέν Λε Ρουά, για τις εξελίξεις εκπόνησης της νέας Παγκόσμιας Στρατηγικής της ΕΕ. Αριθμός χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, επεσήμαναν την προτεραιότητα αυτής της Στρατηγικής στα νότια και ανατολικά σύνορα της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ