Τρίτη 19 Μαΐου 2020, 13:07

-A +A

Αλ. Διακόπουλος (Σύμβουλος Εθν. Ασφάλειας): Φαίνεται να εξώθησαν σε παραίτηση τον ναύαρχο Γιαϊτζί

Τρίτη 19 Μαΐου 2020, 13:07
Φαίνεται να εξώθησαν σε παραίτηση τον ναύαρχο Γιαϊτζί
-A +A

«Απ’ αυτά που φάνηκαν τον εξώθησαν σε παραίτηση», τόνισε ο κ. Διακόπουλος αναφερόμενος στην «καρατόμηση» του Τζιχάτ Γιαϊτζί, του ναυάρχου που εμπνεύστηκε την τουρκική θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για θέματα ασφαλείας, τόνισε πως «κάθε δική μας εκτίμηση έχει πάντα κάποια επιφύλαξη από πίσω. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε βάθος πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις σε ένα πολύ πολύπλοκο σύστημα».

Τόνισε επίσης πως «όταν έφυγε από επιτελάρχης του τουρκικού πολεμικού ναυτικού (σ.σ.: ο Τζιχάτ Γιαϊτζί) και πήγε σε μια θέση ψυγείου στο τουρκικό ΓΕΕΘΑ, στην ουσία, η μόνη αξιοπρεπής του λύση ήταν να παραιτηθεί».

Ο αντιναύαρχος ε.α. Αλ. Διακόπουλος σημείωσε πως.«πάντα, ένα σύστημα στο οποίο η εξουσία είναι συγκεντρωμένη σε ένα πρόσωπο δεν λειτουργεί με ακριβώς θεσμικό τρόπο» για να προσθέσει: «Πολλές φορές το πόσο κοντά είσαι σ’ αυτό πρόσωπο είναι που σου δίνει δύναμη και επιρροή. Αλλά μέσα σ αυτό το σύστημα δημιουργούνται και ανταγωνισμοί και αντιζηλίες. Κι έτσι είσαι τη μία μέρα πάρα πολύ κοντά και καθορίζεις καταστάσεις και έχεις μεγάλη επιρροή και την άλλη μέρα βρίσκεσαι στην παραίτηση. Νομίζω ότι αυτό έγινε και με τον Γιαϊτζί».

Ο κ. Διακόπουλος τόνισε ότι είναι δύσκολο να πει κανείς «και μάλιστα και τόσο σύντομα αν υπάρχει όντως μια αλλαγή σήμερα στην συμπεριφορά της Τουρκίας». «Είχαμε υπερπτήσεις, είχαμε ενοχλήσεις, βέβαια δεν είχαμε αυτό που είχε συμβεί τις προηγούμενες εβδομάδες. Για αλλαγή στρατηγικής δεν το συζητώ καθόλου, δεν μπορώ να αποκλείσω αλλαγή τακτικής» τόνισε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα