Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, 12:43

-A +A

Τούρκος Υπ. Ενέργειας: Εντός εβδομάδας ξεκινά η γεώτρηση από το «Γιαβούζ»

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, 12:43
Τούρκος Υπ. Ενέργειας: Εντός εβδομάδας ξεκινά η γεώτρηση από το «Γιαβούζ»
-A +A

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινά την πρώτη του γεώτρηση το τουρκικό γεωτρύπανο 'Γιαβούζ', όπως ανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φετίχ Ντονμέζ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sigmalive, ο Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ενημέρωσε ότι «αυτή τη στιγμή το Γιαβούζ ανεφοδιάζεται και υποβάλλεται στους τελευταίους ελέγχους στην Μερσίνα.

«Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε μια βδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο, στην Καρπασία, στην περιοχή που έχουμε λάβει σχετική άδεια από την ΤΔΒΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις, είπε ότι υπάρχει πρόγραμμα 2,5- 3 μηνών, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιοι άγνωστοι παράγοντες από τη φύση του εγχειρήματος. Ο Τούρκος υπουργός υπενθύμισε τις σεισμικές μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει στην περιοχή. «Πριν γίνει η γεώτρηση είναι νωρίς να πούμε κάτι. Ελπίζουμε να φτάσουμε στα αποτελέσματα που θέλουμε», δήλωσε ακόμη για τις γεωτρήσεις.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που διενήργησε το «Μπαρμπαρός», οι εμπειρογνώμονες επέλεξαν το μέρος της Καρπασίας για γεώτρηση αν και «δεν έχουμε ακόμη τρυπήσει και πριν ολοκληρωθεί η γεώτρηση είναι νωρίς να πούμε το ο,τιδήποτε», όπως επισήμανε.

«Ελπίζουμε ότι φτάσουμε στα αποτελέσματα και τις πηγές που επιθυμούμε», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κερύνειας το τουρκικό υποβρύχιο Gur S-357, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζοντας ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα πλωτά γεωτρύπανα «Πορθητής» και «Γιαβούζ» συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα