Χρ. Σπίρτζης: Ο πρωθυπουργός μιλούσε για το ραντάρ στο Τρίλοφο

Χρ. Σπίρτζης: Ο πρωθυπουργός μιλούσε για το ραντάρ στο Τρίλοφο

Δηλώνοντας ότι δεν αλλάζει το όνομα το αεροδρομίου «Μακεδονία», o Χρήστος Σπίρτζης επιχείρησε να δικαιολογήσει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε ερωτήματα και προβληματισμό υποστηρίζοντας ότι μιλούσε για το ραντάρ στο Τρίλοφο που βρίσκεται εκτός του χώρου του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία δεν αλλάζει όνομα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών την ώρα που χθες ο πρωθυπουργός κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει τα εξής:

Την ίδια στιγμή πάντως ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει χθες: «Αλλά, για να μην μιλάμε μονάχα για το στρατιωτικό σκέλος, σημαντική είναι και η συμφωνία ανάμεσα στις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας για τη βοήθεια που θα δώσουμε και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στελεχών της Βόρειας Μακεδονίας και σε ό,τι αφορά όμως και τη βοήθεια, την τεχνική, μέσα από το ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, για να μπορέσουμε να δώσουμε σημαντική τεχνική υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί προστατεύει και από έκνομες ενέργειες την αεροναυτιλία, αλλά και από ατυχήματα σε ό,τι αφορά την ασφαλή επικοινωνία των πολιτών μας, την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών».

Ο κύριος Σπίρτζης μίλησε για fake news και προσπάθησε να εξηγήσει πως η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα ήταν σωστή. Όπως δήλωσε ο υπουργός, ο πρωθυπουργός μιλούσε για το ραντάρ που ελέγχει τον εναέριο χώρο και το οποίο βρίσκεται στον Τρίλοφο, κοντά στο πολεμικό αεροδρόμιο της Μίκρας, που δεν έχει σχέση με το πολιτικό αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Στην επισήμανση πάντως πως ο πρωθυπουργός, εφόσον μιλούσε για το ραντάρ, δεν θα έλεγε «αεροδρόμιο«, δεν έδωσε καμία εξήγηση.

«Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν αλλάζει όνομα, λέγεται "αεροδρόμιο Μακεδονία". Αυτό είναι προφανές για όλους, για ''μενα, για εσάς, για τον πρωθυπουργό», επισήμανε.

Φωτογραφία intime news