Τσελίκ κατά Κυρ. Μητσοτάκη: Λέει αναληθή πράγματα, συκοφαντεί την Τουρκία

Τσελίκ κατά Κυρ. Μητσοτάκη: Λέει αναληθή πράγματα, συκοφαντεί την Τουρκία

Νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα πει αναληθή πράγματα για τους πρόσφυγες και έχει συκοφαντήσει επανειλημμένα την Τουρκία» δήλωσε και υποστήριξε ότι η Ελλάδα «διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Τσελίκ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «έχει επανειλημμένα πει αναληθή πράγματα για τους πρόσφυγες» και ισχυρίστηκε ότι οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίσουν με σκληρότητα τους μετανάστες, τους «σέρνει στο θάνατο», αλλά η Ευρώπη σιωπά.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η Ολλανδέζα δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ που επιτέθηκε φραστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι λέει ψέματα για τις απωθήσεις των προσφύγων, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξή του με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, δέχτηκε απειλές κατά της ζωής της μετά το περιστατικό και αναγκάστηκε να φύγει από την Ελλάδα.

Εν συνεχεία ανακοίνωσε στοιχεία της τουρκικής Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης, βάσει των οποίων «η Ελλάδα απώθησε 17.245 αιτούντες άσυλο μόνο το 2020 και έχει απωθήσει 13.261 πρόσφυγες μέχρι στιγμής το 2021».

«Υπάρχουν περίπου 74 χιλιάδες αιτούντες άσυλο, για τους οποίους η Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Μετανάστευσης διαπίστωσε ότι απωθήθηκαν ως αποτέλεσμα της συνέντευξης που παραχώρησαν το 2017» για τη χορήγηση ή όχι ασύλου και πως «ως εκ τούτου, βρίσκεται μπροστά μας ως γεγονός, όχι ως ισχυρισμός, ότι η Ελλάδα είπε ψέματα», πρόσθεσε.