Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και οχτώ τραυματίες σε ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο
AP Photo/Julia Demaree Nikhinson
AP Photo/Julia Demaree Nikhinson

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και οχτώ τραυματίες σε ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρωσικό πύραυλο σήμερα στην πόλη Ντνίπρο,  σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό.

Η Ρωσία πολλαπλασιάζει τα πλήγματα στην Ουρανία παρά τις διαπραγματεύσεις που διεξάγουν οι Αμερικανοί στην προσπάθεια να θέσουν τέλος στον πόλεμο ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα που ξέσπασε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

«Υπάρχουν τέσσερις νεκροί στο Ντνίπρο» και 22 τραυματίες, δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης Βλαντισλάβ Γκαϊβανένκο. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και 15 τραυματίες.

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), προκάλεσε ζημιές σε ένα πρατήριο καυσίμων και σε επιχειρήσεις, διευκρίνισαν σε μία ανακοίνωση οι υπηρεσίες διάσωσης (DSNS).

Δημοσιοποίησαν εικόνες όπου φαίνεται μία σορός σε μαύρη σακούλα για νεκρούς στο έδαφος, με διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες προς ένα ασθενοφόρο πάνω σε φορεία, ένα σχολικό λεωφορείο με σπασμένα παράθυρα και απανθρακωμένα αυτοκίνητα.