Ουκρανία: Ο «Συνασπισμός των Προθύμων» επιβεβαίωσε τη συνέχιση της στήριξής του
( Christophe Simon, Pool via AP)
( Christophe Simon, Pool via AP)

Ουκρανία: Ο «Συνασπισμός των Προθύμων» επιβεβαίωσε τη συνέχιση της στήριξής του

Όλοι οι συμμετέχοντες στην συνάντηση του Συνασπισμού των Προθύμων επιβεβαίωσαν την ανάγκη για διαρκή υποστήριξη της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ.

«Οι ηγέτες του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Τουρκίας, της Νέας Ζηλανδίας και χωρών της Ευρώπης αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης στην Αλάσκα με ρεαλισμό», έγραψε στο Χ ο Πολωνός πρωθυπουργός. «Όλοι επιβεβαιώσαμε την ανάγκη για διαρκή υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με την Ρωσία».

Η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Ελίνα Βαλτόνεν δήλωσε ότι οι χώρες του Συνασπισμού των Προθύμων έχουν αρχίσει να εργάζονται επί πλαισίου για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, αλλά δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις σχετικά με το περιεχόμενό τους.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αποφάσεις σχετικά με το συνολικό πλαίσιο, ούτε για τις επιμέρους συμβολές», δήλωσε η Βαλτόνεν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τους ομολόγους της των βορείων χωρών στο Ελσίνκι.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπάνεζ δήλωσε ότι η χώρα του «χαιρετίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίτευξη ενός δίκαιου και διαρκούς αποτελέσματος, συμπεριλαμβανομένων των χθεσινών συζητήσεων με την Ουάσινγκτον».