Χάος στο Ντουμπάϊ: Σήμα κινδύνου για τις πρωτοφανείς πλημμύρες (vids)

Χάος στο Ντουμπάϊ: Σήμα κινδύνου για τις πρωτοφανείς πλημμύρες (vids)

Σοβαρά προβλήματα λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) ενώ η αεροπορική εταιρεία Emirate Airlines ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ότι αναστέλλει το τσεκ-ιν για τους επιβάτες που αναχωρούν από το εν λόγω αεροδρόμιο από τις 8 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τα μεσάνυχτα λόγω των επιχειρησιακών προβλημάτων που προκαλούν η κακοκαιρία και η κατάσταση των δρόμων. 

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε πως οι πτήσεις καθυστερούν ή κατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια, ενώ πληρώματα αδυνατούν να φθάσουν στο αεροδρόμιο εξαιτίας της κακοκαιρίας. 

Τα σχολεία στα επτά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έκλεισαν και πολλοί εργαζόμενοι δούλεψαν εκτάκτως από το σπίτι.

Ελλείψει αποχετευτικού δικτύου, επιστρατεύτηκαν βυτιοφόρα για να αντλήσουν το νερό που πλημμύρισε και αρκετά σπίτια.

Ανάλογες εικόνες απαθανατίστηκαν στο Μπαχρέιν, στο Κατάρ και στη Σαουδική Αραβία.

Στο γειτονικό Ομάν, ένα σουλτανάτο που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Αραβικής Χερσονήσου, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της χώρας. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 10 μαθητές που παρασύρθηκαν μαζί με όχημα κι έναν ενήλικα.

Συγκλονιστικό βίντεο έδειξε την πίστα του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι - που πρόσφατα στέφθηκε το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο - να έχει καλυφθεί από το νερό και τα τεράστια αεροσκάφη να έχουν γίνει «υποβρύχια».

Σχεδόν 4 ίντσες (100 χιλιοστά) βροχής έπεσαν σε διάστημα μόλις 12 ωρών την Τρίτη, σύμφωνα με τις καιρικές παρατηρήσεις στο αεροδρόμιο - περίπου ό,τι μετρά το Ντουμπάι σε έναν ολόκληρο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Η βροχή έπεσε τόσο δυνατά και τόσο γρήγορα που ορισμένοι οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους καθώς τα νερά της πλημμύρας αυξήθηκαν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε νερό να τρέχει ορμητικά μέσα από ένα εμπορικό κέντρο της περιοχής και να πλημμυρίζει το ισόγειο των σπιτιών .

Τα εμβληματικά εμπορικά κέντρα Dubai Mall και Mall of the Emirates πλημμύρισαν, σύμφωνα με εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αστραπές φάνηκαν να αναβοσβήνουν στον ουρανό, αγγίζοντας περιστασιακά την άκρη του Burj Khalifa, του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο.

Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δημοσίευσε στον λογαριασμό του X ότι οι βροχοπτώσεις ήταν ένα «απίστευτο» κλιματικό γεγονός. Αναμένονται ακόμη περισσότερες βροχές.