Επιθέσεις σε ΠΟΥ, Ίδρυμα Μπ. Γκέιτς και Ινστιτούτο Iολογίας Ουχάν
Χάκερς

Επιθέσεις σε ΠΟΥ, Ίδρυμα Μπ. Γκέιτς και Ινστιτούτο Iολογίας Ουχάν

Έντονη ανησυχία επικρατεί μετά το μπαράζ επιθέσεων από χάκερς στις ιστοσελίδες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα και του Ιδρύματος Μπιλ Γκέιτς.

Την πληροφορία για την κυβερνοεπίθεση δημοσίευσε το SITE Intelligence Group, ιστοσελίδα η οποία παρακολουθεί τρομοκρατικές επιθέσεις κάθε είδους ανά τον κόσμο. Την ιστοσελίδα αυτή επικαλείται και η Washington Post σύμφωνα με την οποία οι χάκερ παραβίασαν 25 χιλιάδες emai και υπέκλεψαν κωδικούς πρόσβασης, ενώ αρκετά έγγραφα έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Εξακολουθούν να γίνονται ενέργειες για να συλλεχθούν περισσότερα στοιχεία καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις επιτυχημένες διαδικτυακές επιθέσεις που έχουν λάβει χώρα.

Έχει όμως ήδη επαληθευθεί ότι αρκετοί λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί επιτυχώς. Τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και είναι ήδη διαθέσιμα στο διαδίκτυο με τίτλο «Gates Hack» περιέχουν μεταξύ άλλων και λίστες από εταιρείες και επιχειρηματίες που έχουν κάνει δωρεές στο Ίδρυμα Gates.

Ένα πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post αναφέροταν στις προειδοποιήσεις των αξιωματούχων της αμερικανικής πρεσβείας στην Κίνα για τις ελλείψεις ασφαλείας που προέκυπταν από το ερευνητικό εργαστήριο της Ουχάν, το οποίο είχαν επισκεφθεί στα μέσα του 2018.

Το ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν έχει βρεθεί στο επίκεντρο θεωριών συνωμοσίας, που αναφέρουν ότι ο κορονοϊός θα μπορούσε να έχει αποδράσει από το εργαστήριό του.

Η επίσημη λειτουργία του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018 αφότου πέρασε όλα τα απαραίτητα τεστ ασφαλείας. Χρειάστηκαν 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο ενώ οι Γάλλοι βοήθησαν στον σχεδιασμό του τετραώροφου κτιρίου. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι αποφάσισαν να ιδρύσουν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν μετά την επιδημία του SARS (2002- 2003), που είχε προκαλέσει το θάνατο 775 ανθρώπων και πάνω από οκτώ χιλιάδες κρούσματα παγκοσμίως.