Ακραίες απειλές Ακάρ: «Αν θέλει ο Θεός, μπορεί και να έρθουμε» στο Καστελόριζο

Ακραίες απειλές Ακάρ: «Αν θέλει ο Θεός, μπορεί και να έρθουμε» στο Καστελόριζο

Ακραία προκλητικός εμφανίζεται, λίγες ώρες πριν από την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, ο Ακάρ μιλώντας σε συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών στην Άγκυρα, αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στο Καστελόριζο και απευθυνόμενος στην Ελλάδα και στον υπουργό ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος φέρεται να είπε ότι «αν μπορούν ας έρθουν», απάντησε λέγοντας «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε χαρακτηριστικά ότι το Καστελόριζο απέχει 580 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και μόλις 1.950 μέτρα από την Τουρκία, βρίσκεται δηλαδή σε «απόσταση κολύμβησης».

«Είναι σε απόσταση κολύμβησης των σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών μας. Αυτοί παρεξηγούνται με αυτό που λέμε επειδή οι σπουδαστές κολυμπούν εκεί. Τις προάλλες, ένας Έλληνας υπουργός δήλωσε “αν επιθυμούν ας έρθουν, αν μπορούν να κολυμπήσουν” κι εμείς δηλώσαμε “αν θέλει ο Θεός, μια ημέρα μπορεί να συμβεί κι αυτό”» σημείωσε ο Ακάρ.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέφερε τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως: «Eίναι ξεκάθαροι οι όροι της Συνθήκης της Λωζάνης στο άρθρο 12 των Παρισίων, παράγραφος 18. Ξεκάθαρα αναφέρουν πως τα νησιά δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν. Εμείς, παρ’ όλα αυτά, κάνουμε υπομονή και λέμε “ελάτε να συνομιλήσουμε”».

Ο Ακάρ προχώρησε και σε απειλές κατά της χώρας μας, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έχει τη στρατιωτική υπεροχή. «Στους Έλληνες λέμε το εξής… Μην σκέφτεστε να πολεμήσετε μαζί μας. Ο πόλεμος είναι ζήτημα αριθμητικής. Οι προσπάθειες που κάνετε (για εξοπλιστικά), ακόμη κι αν γίνουν πραγματικότητα, είναι πολλές για την άμυνα σας, όμως για την Τουρκία είναι λίγες», είπε.

Τέλος, έκανε αναφορά και στον σημερινό απόπλου του «Αμπντουλχαμίντ Χαν», χαρακτηρίζοντάς τον ως μια «μια νέα σημαντική εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο». Και πρόσθεσε: «To Nαυτικό μας μέχρι σήμερα έχει συνοδεύσει και προστατεύσει τα σεισμογραφικά μας και τα γεωτρύπανα μας».