Τα νέα χρέη της Αρσεναλ για να «σβήσει» τα παλιά

Τα νέα χρέη της Αρσεναλ για να «σβήσει» τα παλιά

Η διοίκηση της Αρσεναλ δεν βρήκε άλλη λύση από το να στραφεί στην Τράπεζα της Αγγλίας και να ζητήσει δάνειο ώστε να γεφυρώσει το χάσμα που προκάλεσε στα οικονομικά της η πανδημία του κορονοϊού. Οι «κανονιέρηδες» προτού μπει ο COVID-19 στην καθημερινότητά μας ήταν ο σύλλογος που είχε τα πιο ακριβά εισιτήρια και βρισκόταν μεταξύ των 20 πιο πλούσιων ομάδων στον κόσμο.

Ο μεγαλομέτοχος Σταν Κρόνκε, με περιουσία στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, που έχει στην κατοχή του και τους Ντένβερ Νάγκετς του NBA, και τους Λος Αντζελες Ραμς του NFL, του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, αποφάσισε να μην καλύψει εκείνος την διαφορά που θα βοηθούσε την ομάδα να βγει από τα... κόκκινα. Αντιθέτως, ο σύλλογος δανείστηκε 133 εκατομμύρια ευρώ τα οποία πρέπει να επιστραφούν μέχρι τον Μάιο.

Το καινούριο χρέος θα καλύψει το παλιό μια και το κλαμπ ακόμη ξεπληρώνει κόστη που σχετίζονται με το γήπεδο «Emirates». Η κακή οικονομική κατάσταση είχε οδηγήσει στην απόλυση πολλών εργαζομένων τους προηγούμενους μήνες -μεταξύ αυτών της μασκότ! Μάλιστα, ο Εζίλ προτού φύγει για την τουρκική Φένερ, κάλυψε τα έξοδα του μισθού του «Gunnersuarus» ώστε η Αρσεναλ να μην χάσει ένα από τα... σύμβολά της.

Σ' αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, ο σύλλογος έψαχνε απεγνωσμένα να συμφωνήσει με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Μεσούτ Εζίλ ώστε να διακόψουν τα συμβόλαιά τους. Κανείς από τους δύο δεν υπολογιζόταν από τον προπονητή Μίκελ Αρτέτα. Πλέον εμφανίζονται ικανοποιημένοι γιατί από αυτές τις δύο κινήσεις γλίτωσαν σχεδόν πέντε εκατομμύρια ευρώ. Τώρα, ο Αρτέτα ζητάει μεταγραφές, αλλά τα ταμεία παραμένουν άδεια.