Οι χορηγοί εγκαταλείπουν τον κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση, Ντεσόν Ουότσον...

Οι χορηγοί εγκαταλείπουν τον κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση, Ντεσόν Ουότσον...

Η αρχική «πτώση» του Ντεσόν Ουότσον, με την «εξαφάνιση» της έξωθεν καλής μαρτυρίας του, ενδεχομένως να είναι απλώς η αρχή. Ο 26χρονος σταρ του αμερικανικού φούτμπολ κατηγορήθηκε αρχικά στα μέσα Μαρτίου από εννέα μασέρ για σεξουαλική κακοποίηση, όμως τα μπλεξίματα του συνεχίζονται και γίνονται και περισσότερα. Προ ημερών 22 γυναίκες που θέλησαν να διατηρήσουν δημοσίως την ανωνυμία τους, κατέθεσαν αγωγή εναντίον του, με πρόσθετες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος τους...

Ο quarterback των Χιούστον Τέξανς φέρεται να οδήγησε τις κοπέλες σε υποχρεωτικές ερωτικές πράξεις δίχως τη συναίνεσή τους και τη στιγμή που η υπόθεση παίρνει τον δρόμο του δικαστηρίου, οι χορηγοί του Αμερικανού αθλητή ακολουθούν διαφορετική πορεία. Πρώτη που διέκοψε τη συνεργασία μαζί του ήταν η αθλητική εταιρία Nike, η οποία ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της πως «είμαστε ιδιαιτέρως ανήσυχοι για τους ισχυρισμούς κατά του Ντεσόν Ουότσον και έχουμε αναστείλει κάθε χορηγία του, αναμένοντας τις εξελίξεις στην κατάσταση».

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Nike, το Front Office Sports ανέφερε πως και η φίρμα ακουστικών Beats by Dre αποχωρεί από το χαρτοφυλάκιο του Ουότσον. Η εταιρία που ξεκίνησε από το διάσημο ράπερ Dr. Dre και το 2018 πωλήθηκε στην Apple αντί... τριών δισεκατομμυρίων(!), εξήγησε πως η απόφαση είχε ληφθεί από τις αρχικές κατηγορίες των εννέα μασέρ και όχι από τη συμπληρωματική καταγγελία των 22 γυναικών.

Στα μέσα της εβδομάδας, η εταιρία Reliant Energy προχώρησε σε ένα πιο «βελούδινο» εμπορικό «διαζύγιο» με τον παίκτη του NFL, εξηγώντας απλώς πως η μεταξύ τους συμφωνία που ολοκληρωνόταν την άνοιξη του 2021, δεν θα ανανεωθεί. Την αποχώρησή της από τις διαπραγματεύσεις για ανανέωση της χορηγίας που είχε λήξει από το 2020 έκανε και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ (επί χρόνια σπόνσορας και των Σαν Αντόνιο Σπερς) «HEB».

Σύμφωνα με το Forbes, ο Ντεσόν Ουότσον ήταν ο έβδομος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του φούτμπολ για το 2020, με έσοδα προ φόρων που έφτασαν τα 37,4 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτό το ποσό, υπολογίζεται ότι τα οκτώ εκατομμύρια προέρχονται από εμπορικές συμφωνίες, ενώ το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε τετραετή επέκταση συμβολαίου με τους Τέξανς.

Ο Ουότσον θα κερδίσει τη φετινή σεζόν 10,5 εκατ. από το Χιούστον, ωστόσο έχει ζητήσει ανταλλαγή από τη διοίκηση πριν γίνουν γνωστές οι εις βάρος του καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση. Οι Ντένβερ Μπρόνκος έχουν ενδιαφερθεί, όμως ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίσουν τις συζητήσεις μόνο αν ο Αμερικανός αθωωθεί από κάθε κατηγορία. Η ιστοσελίδα Yahoo!Sports θεωρεί ότι αν καταδικαστεί, δύσκολα θα γλιτώσει τη φυλάκιση και αυτό θα δώσει τέλος στην καριέρα του...

Ο ίδιος ο Ντεσόν Ουότσον αρνείται κάθε κατηγορία, ενώ ο δικηγόρος του, Ράστι Χάρντιμ, ζήτησε από το δικαστήριο να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των 22 γυναικών που κατέθεσαν τη μήνυση. Ο Χάρντιμ τόνισε επίσης ότι ο Τόνι Μπάζμπι, που εκπροσωπεί τις κοπέλες, ζήτησε κρυφά 100.000 εκ μέρους της Ασλι Σόλις, ώστε να διευθετηθεί «αθόρυβα» το θέμα και να αποσύρει την αγωγή της. Η Σόλις ήταν η πρώτη που παρουσιάστηκε στην ακρόαση του δικαστηρίου, κατηγορώντας τον Ουότσον ότι την υποχρέωσε σε στοματικό σεξ δίχως τη συγκατάθεσή της.