Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μια ανάσα από τον πρώτο στόχο του για το 2021

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μια ανάσα από τον πρώτο στόχο του για το 2021

Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει έναν τίτλο τουρνουά Masters 1000. Το 2018 έχασε στον τελικό στο Τορόντο από τον Ράφα Ναδάλ και το 2019 ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μαδρίτη. Στο Monte-Carlo Masters 1000, ωστόσο, οι άλλοι δύο δεν βρίσκονται εκεί. Η απουσία τους από του σιρκουΐ μετά το Open της Αυστραλίας τους και αποκλείστηκαν. Οπότε ο Ελληνας σταρ έγινε το μεγάλο φαβορί. Σήμερα θα διεκδικήσει τον τίτλο κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ (15:30, COSMOTE TV SPORT 6).

Ως τέτοιο μπήκε στο ματς με τον Βρετανό Νταν Εβανς, εκείνον που έβγαλε νοκ άουτ τον «Νόλε». Νίκησε με μεγάλη άνεση 2-0 σετ (6-2, 6-1). Κυριάρχησε. Το παιχνίδι του Τσιτσιπά αυτές τις μέρες στο Μόντε Κάρλο παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένο στη χωμάτινη επιφάνεια και γενικά κάπως πιο απρόβλεπτο για τους αντιπάλους του. Αν διατηρήσει και την συνέπεια με την οποία αγωνίζεται αυτό το διάστημα, τότε θα είναι πιο κοντά στην επίτευξη του πρώτου στόχου του για το 2021.

«Θέλω να νικήσω σε ένα μεγάλο τουρνουά. Σ' ένα ATP 500, ένα Masters 1000, ένα Grand Slam. Θα συγκεντρωθώ στους μεγάλους αγώνες», είπε σε συνέντευξη του στο περιοδικό Il Tennis Italiano, πρόσφατα. Από την έναρξη της σεζόν, βρίσκεται ψηλά: ημιτελικό στο Open της Αυστραλίας (έχασε από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ), ημιτελικό στο Ρότερνταμ (έχασε από τον Αντρέι Ρούμπλεφ), προημιτελικό στη Μασσαλία (έχασε από τον Πιερ-Ουζ Ουμπέρ), τελικό στο Ακαπούλκο (έχασε από τον Αλεξ Ζβέρεφ), προημιτελικό στο Μαϊάμι (έχασε από τον Χούμπερτ Χούρκατς).

Ο Ρούμπλεφ πραγματοποιεί κι αυτός εξαιρετικές εμφανίσεις στο Monte-Carlo Masters 1000. Στον ημιτελικό ξεπέρασε άνετα με 2-0 σετ (6-3, 7-5) τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, τον άλλο παίκτη – έκπληξη του τουρνουά μετά τον Νταν Εβανς. Εκρηκτική προσωπικότητα, νούμερο οχτώ στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, ο 23χρονος Ρώσος ξεπέρασε τον Τσιτσιπά στο Ρότερνταμ και το 2020 τον νίκησε στον τελικό του τουρνουά στο Αμβούργο. Ο Ελληνας είχε επικρατήσει στον προημιτελικό του περσινού Roland-Garros και στο World Tour Finals. Είναι η 7η φορά που αναμετριούνται, ενώ στο σιρκουΐ για χρόνια βλέπουν πολλές ομοιότητες στον τρόπο που έφτασαν ως εδώ. Σε μικρή ηλικία έφυγαν από το σπίτι τους για να προπονηθούν σε ακαδημίες του γαλλικού Νότου, ενώ παίκτριες τένις ήταν οι μητέρες τους.

Εκτός απροόπτου, ο 22χρονος Τσιτσιπάς θα παίξει στο Open της Βαρκελώνης που ακολουθεί του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο. Εκεί θα μπει ως το νούμερο δύο του ταμπλό, πίσω από τον Ράφα Ναδάλ. Ο τελικός προορισμός αυτής της διαδρομής στον... κόκκινο πλανήτη της χωμάτινης επιφάνειας είναι το Roland-Garros. Στο γαλλικό Open θα επιχειρήσει να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του.