ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Η Σαλερνιτάνα ανέβηκε στην Serie A, αλλά τώρα πρέπει ν' αλλάξει χέρια

Η Σαλερνιτάνα ανέβηκε στην Serie A, αλλά τώρα πρέπει ν' αλλάξει χέρια
AP PHOTO

Οι κανονισμοί στο ιταλικό ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαροι και υπάρχει η διάθεση να τηρηθούν. Ο Κλαούντιο Λοτίτο, ιδιοκτήτης της Σαλερνιτάνα, αλλά και της... Λάτσιο πρέπει να πουλήσει μια από τις δύο. Φυσικά, αυτή που αναμένεται ν' αλλάξει χέρια είναι η ομάδα από την Καμπάνια και όχι οι λατσιάλι. Η Σαλερνιτάνα εξασφάλισε την άνοδό της στην Serie A και ως εκ τούτου ο Ιταλός επιχειρηματίας δεν μπορεί να ελέγχει και τα δύο κλαμπ στην ίδια κατηγορία.

Ο Λοτίτο και άλλοι επιχειρηματίες που έχουν κλαμπ στην πρώτη κατηγορία (βλ. Αουρέλιο ντε Λαουρέντις Νάπολι-Μπάρι κ.α.) απέκτησαν ομάδες σε μικρότερες κατηγορίες γνωρίζοντας, όμως, πως δεν θα μπορούν να έχουν παραπάνω από μια στην κατοχή τους αν συμμετέχουν στην ίδια κατηγορία. «Οσοι επωφελήθηκαν ήξεραν τους κανονισμούς και τώρα αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε και να κάνουμε τα στραβά μάτια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΙΠΟ), Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου έχει στη διάθεσή του ο Λοτίτο να δώσει τον σύλλογο. Τις προηγούμενες ημέρες οι φήμες ανέφεραν πως θα κοιτούσε να κρατήσει τα... ηνία ο ίδιος, αλλά να μην «φαίνεται». Ωστόσο, η ΙΠΟ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και του έστειλε το μήνυμα πως οποιαδήποτε μορφή πολυϊδιοκτησίας θα τιμωρηθεί καθώς επίσης και οποιαδήποτε παραβίαση της ακεραιότητας της διοργάνωσης. Τώρα, ακούει προτάσεις και περιμένει να πάρει 40 με 50 εκατομμύρια – περίπου όσα έδωσε στα δέκα χρόνια που έχει την Σαλερνιτάνα την οποία καθοδήγησε από την 4η κατηγορία στα «σαλόνια» του ιταλικού ποδοσφαίρου. Εικάζεται πως ήδη ενδιαφέρεται ένα σημαντικό επενδυτικό fund για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Αν δεν πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση της Σαλερνιτάνα, η ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Serie A.