Η ονειρική δυάδα του Μπέκαμ και ο «εφιάλτης» του Σακραμέντο

Η ονειρική δυάδα του Μπέκαμ και ο «εφιάλτης» του Σακραμέντο

Η «αστραφτερή» καρέκλα του – ταιριαστή με την καριέρα και το εκτός γηπέδων celebrity προφίλ του – δεν θέλει να ξεχωρίζει στα επίσημα του γηπέδου της Inter Miami FC. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ιδιοκτήτης του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είναι μαθημένος στο γκλάμουρ και τη «λάμψη» και αυτό είναι που θα ήθελε να παρακολουθεί και στο χορτάρι. Ο Αγγλος παλαίμαχος σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μίλαν, των Λ.Α Γκάλαξι και της Παρί Σ.Ζ. δεν κρύβει τις υψηλές βλέψεις του για μεταγραφές, ακόμη και με στόχο τους δύο κορυφαίους παίκτες του κόσμου.

Ο «Μπεκς» μίλησε σε μία εκδήλωση χορηγού της ομάδας του, παρουσία οπαδών, και αποκάλυψε τη μεγάλη, αλλά συνάμα και δύσκολη στην επίτευξη, επιθυμία του. Σε ερώτηση για το αν ήθελε να δει τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της αμερικάνικης ομάδας του, αποκρίθηκε πως «χωρίς αμφιβολία, αυτού του τύπου τους παίκτες φιλοδοξούμε να προσελκύσουμε!». 

Η ομάδα της Φλόριντα έχει ήδη στο ρόστερ της ονόματα όπως ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν και ο Ματουιντί. Ο Αγγλος ιδιοκτήτης της πρόσθεσε ότι «κινήσεις για τους Μέσι και Κριστιάνο θα εκτιμηθούν από το κοινό μας. Επίσης, και εμείς ως διοίκηση θέλουμε ποδοσφαιριστές με την αστείρευτη φιλοδοξία να νικάνε. Aυτή είναι και η δική μας προτεραιότητα. Αν βρεθεί η ευκαιρία για τους “Λίο” και Ρονάλντο, φυσικά και θα το προσπαθήσουμε».

Τα όνειρα του Μπέκαμ και της Inter Miami FC παραμένουν μεγαλεπήβολα. Σε αντίθεση με το σχέδιο στο Σακραμέντο, η ένταξη της ομάδας του οποίου στο MLS από το 2023 είναι πια σε κίνδυνο. Ο βασικός επενδυτής της Sacramento Republic FC, Ρον Μπέρκλ, ο οποίος είχε δεσμευτεί να επενδύσει ένα ποσό μεταξύ 500 και 600 εκατομμυρίων δολαρίων στη νέα ομάδα, αποφάσισε να αποσυρθεί, επικαλούμενος την αβεβαιότητα της κατάστασης λόγω κορονοϊού... 

Ο σύλλογος επρόκειτο να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα το 2022, αλλά μετέθεσε για έναν χρόνο αργότερα την ένταξή του, εξαιτίας της πανδημίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Forbes, ο Μπερκλ, που έχει περιουσία 1,4 δισ. δολαρίων, έκανε πίσω για την εμπλοκή του στην expansion ομάδα του MLS. Στελέχη της λίγκας, επισήμαναν σε ανακοίνωσή τους πως θα συναντηθούν με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της πολιτείας της Καλιφόρνια, Ντάρελ Στάινμπεργκ, ώστε να καθορίσουν τα επόμενα βήματα και να βρεθεί εναλλακτική λύση.

Ο Ρον Μπερκλ είχε δεσμευτεί να καταβάλλει το ποσό των 200 εκατ. που απαιτείται για τη συμμετοχή, κάτι που παραμένει σε εκκρεμότητα. Την ίδια στιγμή, η πρόταση για νέο γήπεδο αξίας 300 εκατ. δολαρίων έχει «παγώσει» και φημολογείται πως ακόμη κι αν βρεθεί λύση και η Sacramento Republic FC καταφέρει να ενταχθεί στο MLS, δύσκολα θα μπει στη νέα έδρα της πριν από το 2024. Η αποχώρηση του Μπερκλ ενδεχομένως θα επηρεάσει και την πρόταση για δημιουργία ομάδας και για τη λίγκα των γυναικών (NWSL).