Η «μεγάλη κουβέντα» για τον Ντάμσγκααρντ έγινε μεγάλη ελπίδα και... μεγαλύτερη τιμή

Η «μεγάλη κουβέντα» για τον Ντάμσγκααρντ έγινε μεγάλη ελπίδα και... μεγαλύτερη τιμή

Στη Δανία χρησιμοποιούν ένα αυτοσαρκαστικό αστείο για το συνήθως χαμηλό προφίλ των παικτών της Εθνικής ομάδας τους. Στα ποδοσφαιρικά στέκια της χώρας ή – στη μόδα της εποχής – στα διαδικτυακά φόρουμ ρωτούν τους όχι φανατικούς λάτρεις του αθλήματος να τους υποδείξουν έναν ποδοσφαιριστή που παίζει στη Μπαρτσελόνα. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν βρει ή απλώς μαντέψει τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ. Η νέα ερώτηση – «παγίδα» θα μπορούσε να είναι, πλέον, «ποιος είναι ο παίκτης της Εθνικής που θέλει η “Μπάρτσα”;»...

Το «άστρο» του Μίκελ Ντάμσγκααρντ άρχισε να «λάμπει» σε ένα παράξενο περιβάλλον. Στην πρεμιέρα του Euro 2020 ήταν το σοκ της κατάρρευσης του Κρίστιαν Ερικσεν που θορύβησε όλο τον πλανήτη. Στη συνέχεια, ήταν το παραλήρημα για τη σπουδαία πρόκριση στους «16», μετά τον θρίαμβο με 4-1 επί της Ρωσίας! Ενας από τους λόγους της επιτυχίας ήταν ο σχεδόν 21 ετών Δανός, ο οποίος πήρε στην 11αδα τη θέση του Ερικσεν, σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ και οδήγησε τους Σκανδιναβούς στα νοκ – άουτ ματς.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ, αποκάλυψε πως εκτιμά τόσο το ταλέντο και τις δεξιότητες του μέσου της Σαμπντόρια, που τον αποκαλεί «“Damsinho”! Εγώ έτσι τον φωνάζω». Δεν είναι Βραζιλιάνος. Είναι, ωστόσο, η «σελεσάο» εκδοχή μίας ομάδας που δεν έπειθε στην αρχή ότι έχει τόσες ικανότητες. Μία υπερβολική σύγκριση στη Δανία ανέφερε επίσης ότι ο Ντάμσγκααρντ διαθέτει στοιχεία του παιχνιδιού του θρύλου της χώρας, Μίκαελ Λάουντρουπ. Μεγάλη κουβέντα... Ο μικρός δεν την άκουσε, δεν την ασπάστηκε και όταν πήρε την ευκαιρία του, έκανε τη δουλειά του.

Ο Ντάμσγκααρντ θεωρείται πια η νέα μεγάλη ελπίδα του δανέζικου ποδοσφαίρου. Με το γκολ του εναντίον της Ρωσίας, 12 μέρες πριν κλείσει τα 21 χρόνια του, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της Δανίας σε Euro! Η σπουδαία βραδιά του έγινε, όπως έγινε αργότερα γνωστό, μπροστά στα μάτια σκάουτερ της Μπαρτσελόνα και της Τότεναμ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κοπεγχάγη για να τον παρακολουθήσουν από κοντά. Τα αγγλικά Μ.Μ.Ε. έγραψαν πως ενδιαφέρον έχει δείξει και η Γουέστ Χαμ.

Τα βλέμματα και τα μπλοκάκια παραγόντων ευρωπαϊκών ομάδων θα γεμίσουν και στο ματς των «16» με την Ουαλία στο Αμστερνταμ. Την Τετάρτη (23/6), πάντως, σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», ο ιδιοκτήτης της Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο, όρισε τιμή εκκίνησης κάθε διαπραγμάτευσης τα 30 εκατ. ευρώ! Ποσό ανεβασμένο κατά δέκα εκατομμύρια από όσα ζητούσε πριν από το Euro.

Ο Φερέρο, ο οποίος το 2020 τον απέκτησε από τη Νόρτζελαντ αντί 6,5 εκατ., ευελπιστεί πως η τιμή θα ανέβει κι άλλο και λέει χαριτολογώντας πως «για κάθε γκολ του θα ζητάω δέκα περισσότερα εκατομμύρια!». Δεν θα έλεγε, ωστόσο, «όχι» στην προοπτική να τον κρατήσει μία ακόμη σεζόν στη Γένοβα. Καθώς προβλέπει πως το καλοκαίρι του 2022 η δημοπρασία για τα πόδια του Μίκελ Ντάμσγκααρντ θα είναι ακόμη πιο ακριβή.