ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Η εξήγηση της Σάκκαρη και τα ψυχικά τραύματα της Μπαντόσα...

Η εξήγηση της Σάκκαρη και τα ψυχικά τραύματα της Μπαντόσα...
AP PHOTO

Το «κρύο ντους» για την Μαρία Σάκκαρη και την Πάουλα Μπαντόσα στον πρώτο γύρο του Open Αυστραλίας είχε διαφορετική εξήγηση για τις δύο τενίστριες. Οι απρόσμενες ήττες τους προφανώς τις απογοήτευσαν. Ωστόσο, η Ελληνίδα δεν έψαξε δικαιολογίες στην καραντίνα των 14 ημερών στη Μελβούρνη, πριν από την πρεμιέρα του πρώτου τουρνουά Γκραν Σλαμ του 2021. Η Ισπανίδα, όμως, θέλει να ξεχάσει γρήγορα αυτή την εμπειρία και δεν σκοπεύει να την βιώσει ξανά.

Η 25χρονη Σάκκαρη, Νο 22 στην παγκόσμια κατάταξη, ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Κίκι Μλαντένοβιτς (Νο 50), αν και πήρε το δεύτερο σετ από την 27χρονη Γαλλίδα με 6-0 και έδειχνε να ανακτά τον έλεγχο. Λίγα λεπτά μετά την ήττα και τον αποκλεισμό της (ο οποίος, πάντως, θα τις αποφέρει 100.000 δολάρια), η Σάκκαρη δεν θέλησε να ρίξει την ευθύνη στους περιορισμούς, που την υποχρέωσαν να μείνει εκτός προπονήσεων για δύο εβδομάδες.

«Δε υπάρχουν πολλά να πω. Απλώς δεν έπαιξα καλά. Αξίζουν συγχαρητήρια στην αντίπαλό μου και εγώ πρέπει να σκεφτώ γιατί έκανα τόσο άσχημο ματς», ήταν τα πρώτα λόγια της. Μάλιστα, αν και ρωτήθηκε σχετικά, απέφυγε να αναζητήσει δικαιολογία στην καραντίνα, εξηγώντας πως «κι άλλες παίκτριες πέρασαν την ίδια κατάσταση και νίκησαν. Το κλείσιμο σε ένα δωμάτιο για δύο εβδομάδες δεν μπορεί να είναι η αιτία της απόδοσής μου».

Η Πάουλα Μπαντόσα (Νο 67), όμως, μετά τον αποκλεισμό της με 2-1 σετ από την Ρωσίδα Λουντμίλα Σαμσόνοβα (Νο 127), επανέλαβε και πάλι τις άσχημες εντυπώσεις και τα τραύματα που της άφησε ο εγκλεισμός στο ξενοδοχείο της Μελβούρνης για 21 μέρες, καθώς ήταν η πρώτη αθλήτρια που βρέθηκε θετική σε τεστ κορονοϊού. «Αν ήξερα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, θα είχα μείνει στο σπίτι μου γιατί όλο αυτό δεν άξιζε τον κόπο», τόνισε αρχικά η Ισπανίδα.

Η Μπαντόσα πέρασε το διάστημα της καραντίνας σε ένα δωμάτιο 15τ.μ., χτυπώντας μπαλάκια στον τοίχο και αποκάλυψε πως «το δωμάτιό μου δεν είχε ούτε παράθυρο!». Για να ηρεμήσει από το άγχος για τη συνέχεια, συνήθιζε να κάνει πολλά κρύα ντους μέσα στη μέρα και μετά τον αποκλεισμό της μίλησε και πάλι για το έντονο στρες και τα σημάδια κατάθλιψης...

«Ειλικρινά δεν νομίζω ότι μπορώ να μείνω και πάλι στο Hyatt ξανά. Δεν είναι το θέμα αν είναι καλό ή κακό ξενοδοχείο. Είναι οι αναμνήσεις που μου άφησε. Είναι τα ψυχικά τραύματα που ακόμη κουβαλάω», δήλωσε η Μπαντόσα στην ιστοσελίδα tennis.com. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως «στην αρχή δεν ξέραμε τους κανονισμούς. Όταν ξεπέρασα τα συμπτώματα, όμως, παρότι τα τρία επόμενα τεστ ήταν αρνητικά, παρέμεινα υπό περιορισμό».

Η 23χρονη τενίστρια κατέληξε ότι «σέβομαι τους κανόνες της Αυστραλίας, η οποία έχει λίγα κρούσματα και κάνει εξαιρετική δουλειά στην προστασία, όμως δεν έχουν τόση ενσυναίσθηση για τους αθλητές. Γι’ αυτό και έπειτα από αυτή την εμπειρία δεν σκοπεύω να αγωνιστώ σε άλλο τουρνουά Γκραν Σλαμ, αν είναι υποχρεωτική μία νέα καραντίνα 14 ημερών».