Η Αγγλία αλλάζει τα πρωτόκολλα για το Euro

Η Αγγλία αλλάζει τα πρωτόκολλα για το Euro

Η χώρα που επέλεξε την εσωστρέφεια με το πολιτικό και οικονομικό «Brexit» αποφασίζει να ξεφύγει από τα στενά όριά της ενόψει του επερχόμενου Euro. Η UEFA επιβεβαίωσε την πρόθεση της Αγγλίας να επιτρέψει τη διευρυμένη χωρητικότητα του «Ουέμπλεϊ» για τους τρεις αγώνες της πρώτης φάσης, με ποσοστό 25% που ισοδυναμεί με 22.500 θεατές. Αριθμός που, τουλάχιστον για τη ώρα, είναι υπέρ-διπλάσιος από τις 10.000 που επιτρέπουν οι κυβερνητικές και υγειονομικές οδηγίες από τις 17 Μαΐου ως τις 21 Ιουνίου...

Η αγγλική ομοσπονδία έχει εγγυηθεί στην UEFA τη διάθεση 22.500 εισιτηρίων στα ματς της Αγγλίας με την Κροατία, στις 13 Ιουνίου, τη Σκοτία, στις 18 του μήνα και την Τσεχία, στις 22/6. Μάλιστα, η FA φέρεται να έχει υποσχεθεί στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία κάλυψη του 50% των εξεδρών του «Ουέμπλεϊ» για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro, κάτι που «μεταφράζεται» σε 45.000 οπαδούς σε καθεμία από αυτές τις αναμετρήσεις!

Σύμφωνα με τωρινό πρωτόκολλο, οι αθλητικές εκδηλώσεις στο «νησί», για μεγάλα στάδια, μπορούν από τις 17 Μαΐου και την τελευταία αγωνιστική της Premier League (στις 23/5) να φιλοξενήσουν 10.000 φιλάθλους, με τις απαραίτητες αποστάσεις στις κερκίδες. Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν μετά τις 21 Ιουνίου, κάτι που επισήμως σημαίνει ότι μόνο στο παιχνίδι με την Τσεχία οι Αγγλοι μπορούν να τηρήσουν τη δέσμευση των 22.500 θεατών.

Το θρυλικό γήπεδο της αγγλικής πρωτεύουσας, πάντως, θα διοργανώσει νωρίτερα από το παραπάνω χρονικό πλαίσιο δύο «πρόβες». Κάτι σαν το πρόσφατο «πείραμα» στην Ολλανδία. Το επόμενο Σαββατοκύριακο διεξάγονται οι ημιτελικοί Κυπέλλου μεταξύ Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ – Σαουθάμπτον και έχει αποφασιστεί στον δεύτερο να επιτραπεί η παρουσία 4.000 θεατών. Επιπλέον, στον τελικό του Λιγκ Καπ ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, στις 25/4, θα δοθεί ειδική άδεια για είσοδο 8.000 οπαδών και των δύο φιναλίστ.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, η αγγλική ομοσπονδία θα ζητήσει την παρουσία θεατών και στον τελικό Κυπέλλου της 15ης Μαΐου, σε φιλάθλους που θα πιστοποιήσουν πως είτε έχουν εμβολιαστεί είτε θα φέρουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού. Στην FA εκτιμούν πως η επόμενη σεζόν στην Premier League θα μπορεί να ξεκινήσει με γεμάτα γήπεδα. Ως τότε, τα εισιτήρια για τους αγώνες τόσο στο Κύπελλο όσο και στο Λιγκ Καπ, αλλά και για το Euro, θα διατίθενται μόνο σε κατοίκους του Λονδίνου και σε εργαζόμενους στο εθνικό σύστημα υγείας.