Ένα ομοφοβικό σχόλιο έφερε τον Τζάστιν Τόμας... «εκτός μόδας»

Ένα ομοφοβικό σχόλιο έφερε τον Τζάστιν Τόμας... «εκτός μόδας»

Ο (πιο καθωσπρέπει) κόσμος του γκολφ σπανίως αποκαλύπτει ένα πρόσωπο πιο «γηπεδικό». Η λεγόμενη «clean-cut» εικόνα των αθλητών του δεν χωρά φανατισμό ή παρεκτροπές. Ο Τζάστιν Τόμας το κατάλαβε για τα καλά, καθώς το προ ημερών ατόπημά του άρχισε ήδη να του κοστίζει και σε έξωθεν καλή μαρτυρία και σε χρήματα.

Ο 27χρονος παίκτης του γκολφ, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, θα υποχρεωθεί να «βγάλει» τα ρούχα του κολοσσού μόδας Ralph Lauren, ο οποίος αποφάσισε να τερματίσει τη χορηγική συμφωνία τους, έπειτα από το ομοφοβικό σχόλιο που ξεστόμισε στον τελευταίο αγώνα του...

Τα μικρόφωνα της αμερικανικής τηλεόρασης «συνέλαβαν» τον Τόμας να βρίζει με ομοφιβική αναφορά έπειτα από ένα χαμένο χτύπημα. Ωστόσο, η δημόσια απολογία του δεν τον γλίτωσε – τουλάχιστον – από μία οικονομική «ήττα».

Η εταιρία Ralph Lauren ανακοίνωσε επισήμως τη λήξη της συνεργασίας τους, αναφέροντας πως «αν και αναγνωρίζουμε τη μεταμέλεια και την συγγνώμη του για τη σοβαρότητα των εκφράσεών του, παραμένει ένας αμειβόμενος πρεσβευτής της φίρμας μας και η ενέργειά του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κουλτούρα της εταιρίας».

Πάντως, ο διάσημος οίκος μόδας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας, με την προϋπόθεση «ο Τζάστιν να προχωρήσει στην απαραίτητη δουλειά και την εσωτερική αναζήτησή του, ώστε να μας προσφέρει αφορμή για μελλοντική συμφωνία».

Ο ίδιος ο παίκτης του γκολφ, ο οποίος είναι ήδη ο 22ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στην ιστορία του σπορ, δήλωσε μετανιωμένος για την αδικαιολόγητη αναφορά του. «Αυτό που είπα δεν έχει σχέση με αυτό που είμαι. Είμαι ενήλικας. Ενας ώριμος άνδρας. Και αισθάνομαι ντροπή, αφού δεν υπήρχε κανένας λόγος για να πω όσα είπα».

Ο Τόμας μετρά 13 νίκες σε τουρνουά PGA και ήταν πρωταθλητής το 2017. Έχοντας εξασφαλίσει κέρδη που ξεπερνούν τα 35 εκατομμύρια δολάρια στη διοργάνωση, αν και έγινε μόνιμος στους αγώνες μόλις το 2015!

Από μία μόνο νίκη, το 2017 στο FedEx Cup, έλαβε χρηματικό έπαθλο δέκα εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το Forbes έχει χορηγικά έσοδα άνω των 12 εκατομμυρίων και την επόμενη διετία αναμένεται να «χωρέσει» στο Top-10 των πιο πλούσιων παικτών γκολφ όλων των εποχών.