ΓΔ: 824,33 7,09 (0,87 %)

Τζίρος: 42,02 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1951η
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 824,33 7,09 (0,87 %)

Τζίρος: 42,02 εκατ. €   RT

Αυτό που πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης είναι... θαύμα

Αυτό που πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης είναι... θαύμα
EUROKINISSI

Εντεκα συνεχόμενες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 16 στο σύνολο. Αυτός ήταν ο στόχος της Εθνικής Ελλάδας στην υδατοσφαίριση και επετεύχθη. Τριπλή ήταν η νίκη που πανηγύρισαν μέσα στο νερό. Για να έρθει, όμως, έπρεπε πρώτα να κατατροπώσει άλλους, εξωτερικούς, αντιπάλους: το άγχος και την αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού με το «στοπ» στην Α1 Ανδρών, αλλά και την κούραση που προκαλούν δύο συνεχόμενες χρονιές προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Πραγματικά το ταξίδι ήταν μεγάλο και δύσκολο, όχι μόνο για την μεγάλη και δύσκολη προετοιμασία τεσσάρων μηνών, αλλά επίσης για το γεγονός ότι δεν είχαμε παιχνίδια στο πρωτάθλημα λόγω Covid. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι μέχρι και τελευταία μέρα φοβόμασταν μην κολλήσει κάποιος και πάνε όλα χαμένα. Νομίζω ότι με διαφορά είναι η μεγαλύτερη χαρά που μου έχει δώσει το άθλημα», ήταν τα λόγια του Μάριου Καπότση στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Ο ίδιος τον περασμένο Νοέμβριο υπογράμμιζε πως η οικονομική ζημιά που υπέστη το άθλημα ήταν μεγάλη και πως πολλοί από τους συναθλητές του θα αναζητούσαν σε άλλους τομείς τα προς το ζην. Τουλάχιστον, η Α1 Ανδρών και Γυναικών της υδατοσφαίρισης θ' αρχίσουν ξανά στο τέλος του μήνα ή μέσα στον Μάρτιο.

«Καθημερινά είχαμε το άγχος της προστασίας μας από τον ιό, πάντα ο νους μας ήταν στα αλλεπάλληλα τεστ στα οποία περνούσαμε συχνά και γενικά δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε ήσυχοι. Δεν τολμούσαμε να δούμε τους γονείς μας, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας γιατί πάντα εγκυμονούσε ο κίνδυνος να αρρωστήσουμε και να ταλαιπωρηθούμε. Ηταν μεγάλη η ευθύνη που φέραμε για την Εθνική μας ομάδα. Τέλος καλό, όμως, όλα καλά. Την πρόκριση την αφιερώνουμε στους δικούς μας ανθρώπους οι οποίοι, λόγω της πανδημίας, μας στερήθηκαν και τους στερηθήκαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα», είπε στην ΚΟΕ ο φουνταριστός της εθνικής, Χριστόδουλος Κολόμβος.

Η σταθερότητα που έχει η ομάδα, η νοοτροπία των Ελλήνων παικτών και του τεχνικού τιμ του προπονητή Θοδωρή Βλάχου και η διάθεσή τους να ξεπεράσουν τα προβλήματα για να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν οι πυλώνες της επιτυχίας. Είναι, δε, και η πυξίδα για την συνέχεια. Διότι, οι φιλοδοξίες αυτής της ομάδας δεν περιορίζονται απλώς στην πρόκρισή της στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Η πανδημία συνεχίζει να ορθώνει εμπόδια και για την ώρα δεν είναι ακριβώς γνωστό πώς θα λειτουργήσει η παρουσία περισσότερων από 11.000 αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό, αφού δεν υπάρχει διάθεση για νέα αναβολή ή ακόμη και ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Στη φάση των ομίλων, δε, η Εθνική Ελλάδας θα αναμετρηθεί με την Ιταλία, την Ουγγαρία, τις Η.Π.Α., τη Νότια Αφρική και την Ιαπωνία. Για να περάσει στα προημιτελικά πρέπει να τερματίσει στις τέσσερις πρώτες.

«Στο Τόκιο η πρόκληση είναι μεγάλη. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και να πάρουμε μέρος στην μεγάλη αυτή γιορτή. Πέντε ολόκληρα χρόνια περιμέναμε για αυτή τη στιγμή. Αυτό που πρέπει να περιμένει ο κόσμος από μας είναι να κάνουμε ποιοτικές εμφανίσεις. Μακάρι να έρθει το κάτι παραπάνω. Είναι πολύ μακριά ακόμη, αλλά η υπόσχεση που μπορούμε να καταθέσουμε είναι ότι θα δώσουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», συνέχισε ο Κολόμβος. Σε ίδιο μήκος κύματος και οι συμπαίκτες του. Ολοι θεωρούν πως αυτή η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Η αλήθεια, όμως, είναι πως το... θαύμα το έκαναν ήδη.