Υδατοσφαίριση: Η εθνική ανδρών προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Υδατοσφαίριση: Η εθνική ανδρών προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Πιστή στο Ολυμπιακό ραντεβού της αποδείχθηκε και πάλι η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Νικώντας 13-10 τη Ρωσία στον ημιτελικό του προ-ολυμπιακού τουρνουά του Ρότερνταμ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και θα δώσει για 11η συνεχόμενη φορά (16η συνολικά) το «παρών» στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Το «καυτό» χέρι του Άγγελου Βλαχόπουλου (πέντε γκολ), ένα καθοριστικό τέρμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου στην εκπνοή της τρίτης περιόδου και κάποιες σημαντικές αποκρούσεις του Μάνου Ζερδεβά έδωσαν τη νίκη στην παθιασμένη ελληνική ομάδα, που αύριο (21/2, 17:00) θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του τουρνουά, με αντίπαλο το Μαυροβούνιο.

Συγχαρητήρια μηνύματα στην εθνική υδατοσφσαίρισης των ανδρών, που εξασφάλισε απόψε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έστειλαν μέσω twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

«Tokyo2020 ερχόμαστε. Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ανδρών για πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού Πόλο & την εξασφάλιση του πολύτιμου εισιτηρίου για 16η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστή στο παγκόσμιο ραντεβού της, ως συνήθως, η υδατοσφαίριση. Μπράβο», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μάλιστα, λίγο μετά τη λήξη του ημιτελικού με τη Ρωσία, επικοινώνησε με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Θοδωρή Βλάχο, τον συνεχάρη και ζήτησε να μεταφέρει τα συγχαρητήρια στους διεθνείς πολίστες.

«Νίκη με 13-10 για την εθνική μας επί της Ρωσίας και η Ελλάδα φεύγει για Τόκιο!!! Υπερήφανος γι αυτήν την ομάδα που συνεχίζει την παράδοση και τα ελληνικά σκουφάκια θα είναι & στο Τόκιο! Μπράβο σε όλα τα παιδιά και στο Θοδωρή Βλάχο που είχε την ομάδα πνευματικά πανέτοιμη!», έγραψε από την πλευρά του ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος συμμετείχε σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες ως αθλητής της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης.