Τρομοκρατία. Όταν υπάρχει πολιτική βούληση...

Τρομοκρατία. Όταν υπάρχει πολιτική βούληση...

Του Σάκη Μουμτζή

 

Η είδηση: η Αντιτρομοκρατική εξάρθρωσε την οργάνωση «επαναστατική αυτοάμυνα». Βρέθηκε οπλισμός που είχε χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, πρεσβειών και κατά του τελευταίου στόχου—πρακτορείο ΟΠΑΠ—που ήταν και η αιτία της εξάρθρωσης της οργάνωσης.

Είναι προφανές πως αυτή η επιτυχία των διωκτικών αρχών δεν είναι άσχετη με την κυβερνητική αλλαγή που συντελέσθηκε το καλοκαίρι. Οι αρχές ασφαλείας το μόνο που χρειάζονται για να κάνουν την δουλειά τους, είναι η πολιτική κάλυψη.

Με απλά λόγια, οι εκάστοτε κυβερνώντες να είναι με το μέρος τους και όχι με το μέρος των τρομοκρατών. Να μην φοβούνται τι θα γράψουν οι γνωστές πένες της Αριστεράς, που τρέφουν μιαν ιδιαίτερη συμπάθεια για τους «συντρόφους εν όπλοις».

Ας θυμηθούμε πως, παλιότερα, όταν η Αντιτρομοκρατική συνελάμβανε κάποιον ύποπτο για τρομοκρατία, κινητοποιούνταν ένας μηχανισμός που αποτελείτο από πολιτικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να αμβλύνουν τον χαρακτήρα των πράξεων του συλληφθέντος. Προσπαθούσαν να βρουν «ευγενή» κίνητρα στην κακοποιό δράση του.

Μέσα σε τέτοιο αρνητικό και νοσηρό κλίμα, ήταν λογικό και οι επιδόσεις των διωκτικών αρχών να ήταν κατώτερες των προσδοκιών. Τρομοκράτες για πολλά χρόνια δρούσαν ανενόχλητοι.

Θεωρώ περιττό να αναφερθώ στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τότε το Κράτος ήταν στην υπηρεσία του τρομοκράτη. Στους 54 αυτούς μήνες παρατηρήθηκε το φαινόμενο η κυβέρνηση να υπονομεύει ποικιλοτρόπως την δράση των διωκτικών αρχών.

Υπήρχε και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά ήταν «συνήγορος του τρομοκράτη».

Σήμερα, αυτό που χρειάζεται η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του πολίτη, είναι πίστωση χρόνου. Παρέλαβε μιαν ευνουχισμένη Αστυνομία, μια λοβοτομημένη Αντιτρομοκρατική, άνδρες με πεσμένο το ηθικό, και το κυριότερο, ένα νομικό πλαίσιο που είναι βούτυρο στο ψωμί του κάθε τρομοκράτη.

Όπως πληροφορήθηκα, ένας εκ των συλληφθέντων είχε συλληφθεί και το 2010, είχε καταδικασθεί και αποφυλακίστηκε στις 12/2/2018, με τον νόμο 4489/2017.

Σήμερα οι αρχές ασφαλείας έχουν πολλά ανοικτά μέτωπα που θα πρέπει να κλείσουν. Οι κάθε λογής τρομοκράτες απειλούν. Όμως, διαπράττουν ένα τραγικό λάθος που θα το πληρώσουν.

Αγνοούν την συντριπτική δύναμη που διαθέτει η κρατική μηχανή, υπό τον όρο πως υπάρχει η πολιτική βούληση αυτή να χρησιμοποιηθεί.

Και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα και με την χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού, έχει αυτήν την πολιτική βούληση. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο ορθολογικός σχεδιασμός, ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Και είναι βέβαιο πως όσο τα στελέχη των αρχών ασφαλείας θα διαπιστώνουν πως η πολιτική ηγεσία καλύπτει τις δράσεις τους, τόσο θα είναι πιο αποτελεσματική η απόδοση τους.

Η χθεσινή εξάρθρωση της «επαναστατικής αυτοάμυνας», κατέρριψε για μιαν ακόμα φορά του μύθο του ΣΥΡΙΖΑ για την απειλή της Ακροδεξιάς.

Το ναζιστικό μόρφωμα εξοντώθηκε επί κυβερνήσεως Σαμαρά και τελεύτησε πολιτικά με την νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, η απειλή, όπως έδειξαν και τα γεγονότα, προέρχεται από την άκρα Αριστερά. Οι αφελείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντιλαμβάνονται το αδίκημα της κατοχής Μολότοφ, ας κάνουν μια βόλτα να δουν τον οπλισμό που κατέσχεσαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Γιατί τελικά καλύτερα είναι να είναι κάποιος ανόητος, παρά συνένοχος.