Το liberal.gr κοιτάζει στο μέλλον!

Πολύ ωραίος τίτλος αυτό «το liberal.gr κοιτάζει στο μέλλον». Και μαζί ένα τεράστιο «τίποτα». Ένα μέσο ενημέρωσης, λοιπόν, κοιτάζει στο μέλλον! Τι πρωτότυπο! Αλλά μαζί και πολύ αληθινό. Για τη δική μας περίπτωση. Επειδή μια εταιρεία πρέπει να έχει δομές, αν και εφόσον θέλει να έχει μέλλον. Το liberal.gr ήταν μέχρι σήμερα «προσωποπαγές». Ταυτισμένο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με μένα.

Το liberal του Θανάση Μαυρίδη γράφουν οι αγαπητοί συνάδελφοι στις σχετικές στήλες. Μεγάλη μου τιμή. Όπως έλεγα και στην ηλικία των 12 ετών, «θα έρθει η μέρα που οι άλλοι θα ξέρουν τουλάχιστον να πουν το όνομά μου». Ναι, καλά καταλάβατε. Για να κάνει κανείς αυτή την δουλειά χρειάζεται μία κάποια τρέλα. Άσχετα αν το έλεγε κάπως αλλιώς η γιαγιά μου…

Η επόμενη ημέρα του liberal θα είναι λίγο διαφορετική. Επειδή το liberal ήρθε για να μείνει. Και για να μείνει κάτι θα πρέπει να είναι ταυτισμένο με τους ανθρώπους του και όχι με τον ιδρυτή του. Ασφαλώς και παραμένω επί των επάλξεων, 24 ώρες το 24ωρο. Είμαι εργασιομανής, αυτό δεν αλλάζει. Αλλά αυτά που λέμε για τους άλλους πρέπει να τα κάνουμε και πράξη για μας. Δεν μπορεί να γράφουμε ότι οι προσωποπαγείς εταιρείες έχουν το ρίσκο του «ενός» και να μην κάνουμε το αυτονόητο στην δική μας επιχείρηση, όταν μας δίνεται η ευκαιρία. Είναι βασική μου υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά και απέναντι σε εσάς, στους αναγνώστες. Πρέπει να τα ξέρετε όλα!

Το liberal.gr ξεκίνησε το 2015, έχει κλείσει 5 χρόνια ζωής και χρειάζεται να ενηλικιωθεί. Για να πατάει σε πιο στέρεες βάσεις, να μπορεί να υποσχεθεί έτσι περισσότερα πράγματα για το μέλλον.

Την διεύθυνση της εταιρείας την αναλαμβάνει η Έλενα Γιατζόγλου, ένας άνθρωπος με σημαντική εμπειρία στον χώρο των media. Προέρχεται από τον χώρο του marketing και των πωλήσεων. Είναι ο άνθρωπος που ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα που θέλουμε να δώσουμε στην επιχείρηση που εκδίδει το liberal. Θέλουμε ανάπτυξη που να βασίζεται στα δεδομένα της αγοράς. Στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να απομακρυνθεί το liberal από το πρότυπο του εκδότη – δημοσιογράφου – παντογνώστη. Με άλλα λόγια, το liberal.gr έχει πλέον γενική διεύθυνση.

Την δημοσιογραφική διεύθυνση του liberal.gr αναλαμβάνει η συντακτική επιτροπή τριών έμπειρων δημοσιογράφων. Ο Βασίλης Γεώργας, ο Βασίλης Γαλούπης και ο Γιώργος Φιντικάκης έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο του liberal και του liberal Markets. Κι επειδή η φιλελεύθερη γραμμή του μέσου είναι αδιαπραγμάτευτη, αποκτάμε και σύμβουλο έκδοσης. Κάτι σαν πολιτικό κομισάριο. Κι αυτή θα είναι η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου. Ένα από τα πιο ακέραια πρόσωπα που έχω γνωρίσει στην ζωή μου!

Κι εγώ; Εδώ να … παιδεύω τον κόσμο, να τρώγομαι με τα ρούχα μου! Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Κι ίσως κάνουμε κι άλλα πράγματα! Και ναι, καλά καταλάβατε. Είναι απειλή!

Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο liberal.gr για την προσπάθεια που έχουν καταβάλλει για να έχετε σήμερα στην διάθεσή σας ένα ξεχωριστό μέσο ενημέρωσης. Αλλά και όλους όσους έχετε επιλέξει το liberal.gr για την ενημέρωσή σας. Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχαμε.

Χρόνια Πολλά, με υγεία και αισιοδοξία!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]