Το αφήγημα των εκλογών

Θα παραδεχτούμε ότι ακριβώς επειδή η επικοινωνία είναι η δουλειά μας έχουμε εκπαιδευτεί να συζητάμε για τις εκλογές αποστασιοποιημένα και θα παραδεχτούμε ακόμα ότι μας διασκεδάζει όλη αυτή η συζήτηση, αυτός ο άτυπος διαγκωνισμός για το ποιος από όλους τους πολιτικούς φίλους της κυβέρνηση θα επηρεάσει την απόφαση του πρωθυπουργού. Εικάζουμε δε ότι αν δεν πνιγόταν στη δουλειά υπό συνθήκες αφόρητης ψυχολογικής πίεσης (οι δείκτες της οικονομίας έχουν τη μοναδική ικανότητα να σου ανεβάζουν ή να σου ρίχνουν την πίεση…) και ο ίδιος θα το διασκέδαζε.

Την άποψή μας την έχουμε ήδη καταγράψει. Εκλογές τώρα κι όταν λέμε τώρα κυριολεκτούμε: τώρα, μέσα στο καλοκαίρι. Η ζημιά που θα προκαλέσει η πανδημία θα γίνει ορατή σε όλους πολύ γρήγορα αφού ακόμα και τα στοιχειώδη πρωτόκολλα ασφαλείας έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον τρόπο που είναι δομημένη οικονομία της εστίασης και του τουρισμού. Ο ερασιτεχνισμός και η ελαφρότητα με την οποία έχουν αναπτυχθεί οι δύο κλάδοι δεν αντέχουν σε κανένα πρωτόκολλο, δηλαδή σχεδόν σε κανένα κανόνα αφού ο λόγος που αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις  λειτουργούν είναι γιατί παραβιάζουν κανόνες που υπήρχαν και πριν από την πανδημία. 

Αυτό που έρχεται εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα αρχίσει να γίνεται ορατό και να εμπεδώνεται απ’όλους πολύ γρήγορα και τότε θα αρχίσουν οι ερωτήσεις και η μπουρδολογία των εμπροσθοβαρών μέτρων θα ακούγεται όλο και πιο ελκυστική.

«Και τι θα πει στον κόσμο ο Μητσοτάκης; Δεν «μασκαρεύεται» με τίποτα ότι θα είναι μια μικροπολιτική απόφαση», μας ρώτησε προχθές φίλη δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ. 

Μα, θα πει την αλήθεια. 

Θα παραδεχτεί ότι η προσφυγή στις κάλπες συνδέεται αποκλειστικά με την δική του παραμονή στην εξουσία και λυπάται πολύ που οι συνθήκες τον αναγκάζουν να σκέφτεται έτσι αλλά έτσι είναι το σώφρων να σκέφτεται και εκείνος και ο λαός μέχρι να ξεπεράσουμε οριστικά τον κίνδυνο.

Αν έπρεπε να «σκηνοθετήσουμε» ένα τέτοιο διάγγελμα προς τον λαό θα βλέπαμε τον κ.Μητσοτάκη να μιλάει  με φόντο τη γνωστή και κλασική φωτογραφία του κ.Παύλου Πολάκη ενώ καπνίζει αρειμανίως σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Υγείας.
Γιατί περί αυτού πρόκειται. Ο πρωθυπουργός ξέρει ότι κανείς δεν θέλει η ζωή του να αφεθεί στα χέρια του κ.Πολάκη. Ούτε ο ίδιος ο κ.Πολάκης δεν το θέλει δηλαδή.

Ο πρωθυπουργός ξέρει καλά ότι οι Έλληνες μια χαρά αντέχουμε την αλήθεια. Εξελέγη αυτοδύναμος λέγοντας, εν πολλοίς, την αλήθεια. Μπορεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του να έχουν ξεχάσει ήδη πως εξελέγησαν και να πολιτεύονται φοβικά, αμυντικά και ενίοτε και λαϊκίστικα υπαναχωρώντας από αιχμηρές διακηρύξεις και στρογγυλεύοντας τον πολιτικό του λόγο αλλά εμείς δεν το έχουμε ξεχάσει. Ο ελληνικός λαός έχει συνδέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την αλήθεια, με την πραγματικότητα και με την επάρκεια και την ικανότητα στη διακυβέρνηση. 

Στην παρούσα συγκυρία και μέχρι να σιγουρευτούμε ότι ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί οριστικά, ποιος θέλει να ξαναδεί τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό και τα ανεκδιήγητα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπουργούς να διαχειρίζονται την επιβίωσή μας; Ούτε αυτοί που τους ψήφισαν τον Ιούλιο του 2019, το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

Η πραγματικότητα που διαμορφώνει η συγκυρία αρκεί ως αιτία πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και μαζί και η απροθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να ξαναδούν το θίασο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ. Και μια ομιλία στη ΔΕΘ με τις εκλογές μπροστά και με βασική υπόσχεση για ανάπτυξη την...απολιγνιτοποίηση δεν θα βρεθούν πολλοί «να την αγοράσουν».