Τα «μπες-βγες» του ΣΥΡΙΖΑ στο «καζάνι του διαβόλου»!

Τα «μπες-βγες» του ΣΥΡΙΖΑ στο «καζάνι του διαβόλου»!

Της Κατερίνας Γαλανού

Πόσοι «καλοί» χωράνε στο «καζάνι του διαβόλου»;

Αυτό ήταν εν ολίγοις το ερώτημα που εκλήθησαν να απαντήσουν οι «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ (για να θυμηθούμε το δημοσιογραφικό κλισέ για το άλλοτε παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ) που μαζεύτηκαν στη διήμερη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο ΣΕΦ.

Για τον Αλέξη Τσίπρα η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ή ανδρεοπαπανδρεϊκά «το πλάτεμα και το βάθεμα»- υπηρετεί έναν και μόνο σκοπό: την επιστροφή στην κυβερνητική εξουσία. Ακριβής και βιαστικός ο κ. Τσίπρας περιέγραψε το εγχείρημα του ως τη δημιουργία της νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας «που θα οδηγήσει σύντομα σε μια νέα νίκη των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και σε μια νέα πορεία δημοκρατικής προοδευτικής διακυβέρνησης προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Κάλεσε τους αμφίθυμους και δύσπιστους συντρόφους του 3% να ανοίξουν το κομματικό σπίτι και να υποδεχθούν με πνεύμα αδελφοσύνης τα «νέα» πρόσωπα (από Ρεγγίνα Βάρτζελη μέχρι Απόστολο Γκλέτσο) που εκείνος διόρισε στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης –λησμονώντας το καταστικό του κόμματος– προκειμένου να οργανώσουν το Συνέδριο. Ένα Συνέδριο που αναμένεται να επικυρώσει την «αρχηγική» παντοδυναμία του αφού προηγουμένως θα έχει μεθοδευθεί μέσω της διεύρυνσης και η αλλαγή των εσωτερικών συσχετισμών και των ισορροπιών στην Κουμουνδούρου!

Ας μην ανησυχούν πάντως όσοι συμμερίζονται το... όραμα Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής!

Δεν κινδυνεύει και δεν ταράζεται ούτε από τις μνήμες του Πάνου Λάμπρου για τον Αρη Βελουχιώτη και τον φόβο του ότι θα εισρέυσουν στο κόμμα και οι καταδότες του!

Ούτε από τις ανησυχίες της πρώην βουλευτή, μέλους της ΚΕ και μέλους των 53 Αννέτα Καβαδία που έθεσε στην κομματική συνεδρίαση το θεμελιώδες ερώτημα «Όλοι οι καλοί χωράνε;» δίνοντας αυτοστιγμή και την απάντηση:« Όχι βέβαια, γιατί τότε δεν θα μιλάμε για ένα αριστερό, δημοκρατικό, ομογενοποιημένο κόμμα».

Ούτε καν από τον... almost δημόσιο όρκο του μακροβιότερου και συνεπέστερου μνημονιακού υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα πεθάνει ως αριστερός, αρνούμενος να συναινέσει στην δημιουργία ενός κόμματος -καρτέλ!

Οι εφεδρείες του Αλέξη Τσίπρα από τις άλλοτε κομματικές και κυβερνητικές λεγεώνες του ΠΑΣΟΚ, πήραν πλέον θέση εμπροσθοφυλακής και είναι έτοιμες για μια αναμέτρηση όταν, όπου και όπως χρειαστεί.

Εις εξ αυτών χθες απόθεσε ελαφρά την ξιφολόγχη του στο αριστερό πλευρό του Τσακαλώτου.

«Κι εγώ, όπως ο Ευκλείδης το ''χω πάρει απόφαση ότι θα πεθάνω ως αριστερός, αλλά θέλω πριν να έρθει το μοιραίο, να προλάβω να δω τη δεύτερη κυβέρνηση της αριστεράς», του είπε με τον χαμογελαστό και συγκαταβατικό τόνο του ο νυν και αεί... κεντροαριστερός άνθρωπος, Νίκος Μπίστης «Ένα κόμμα εν κινήσει δεν έχει την ταυτότητα του γραμμένη στην πέτρα» ανέφερε επίσης ο κ. Μπίστης. Μια φράση σχεδόν copy paste από την παρέμβαση του «αντισυστημικού» παλαιοπασόκου Στέφανου Τζουμάκα που διαπίστωσε ότι η αλλαγή που συντελείται αυτή τη στιγμή στον αριστερό προοδευτικό χώρο έχει συντελεστεί ήδη στην ελληνική κοινωνία από το 2012 , το 2013, και το 2015 με σημαντική μετακίνηση των ριζοσπαστών πολιτών που επιθυμούν μια άλλη πολιτική και όχι αυτή του συστήματος!

«Ανοιχτόμυαλοι» κεντροαριστεροί πάσης χρήσης, φοβικοί αριστεροί και αριβίστες άνευ ταυτότητας και ιδεολογίας ,μένει αν θα δικαιώσουν την ρήση του Τσίπρα: «Το κακό για όλους αυτούς είναι πως όποιος συναλλάσσεται με τον διάβολο καταλήγει στο καζάνι του».