Τα ανήλικα δεν είναι για εκμετάλλευση, κ. υπουργέ

Τα ανήλικα δεν είναι για εκμετάλλευση, κ. υπουργέ

Στα εγκλήματα κατά ανηλίκων λείπει ένα σημαντικό. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας για ψηφοθηρικό όφελος. Έγκλημα ιδιαζόντως ειδεχθές, όταν διαπράττεται από ενήλικο, δεδομένου ότι ο ανήλικος είναι απροστάτευτος στα ψέματα από έλλειψη πληροφόρησης, αλλά και από το άδολο της ηλικίας. Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για μερικούς πολιτικάντηδες σαν τον υφυπουργό κ Πετρόπουλο.

Ο κύριος αυτός, που είναι και υπεύθυνος για την ασφάλιση των πολιτών, άκουσε χτες ότι από τα θεωρεία της Βουλής παρακολουθούν τη συνεδρίαση μαθητές του δημοτικού από τα Βλαχάτα Κεφαλονιάς και από τον άγιο Δημήτριο, και όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει δεν έχασε την ευκαιρία.

Σε μια επίδειξη ακραία χυδαίου χαρακτήρα, απευθυνόμενος στα παιδιά, πράγμα πρωτοφανές για βουλευτή, άρχισε να διαφημίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με καταιγισμό ψεμάτων και με αποκορύφωμα την προπαγάνδα ότι πριν από το ΣΥΡΙΖΑ οι αυτοκτονίες ήταν περισσότερες από ό,τι μετά το 2015 εξ αιτίας των προηγούμενων κυβερνήσεων!

Και, λέγοντας αυτά στα παιδιά, τα πληροφόρησε κιόλας ότι οι άνθρωποι έτρωγαν από τους κάδους των σκουπιδιών ενώ τώρα όχι και ότι αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός ενώ τότε εκατομμύρια ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Αυτά, τα έλεγε ο άνθρωπος που κατάργησε το ΕΚΑΣ από τους αδύναμους!

Ζήτημα πρώτο: Οι βουλευτές δεν επιτρέπεται, όταν αγορεύουν, να απευθύνονται σε κανέναν άλλον εκτός από το προεδρείο με επίκληση στους συναδέρφους τους και σε κανέναν άλλον. Ο προεδρεύων εκείνη την ώρα όχι απλώς επέτρεψε στον κ. Πετρόπουλο τη χυδαία αυτά προπαγάνδα σε άδολα μυαλά, αλλά και δεν διέκοψε αμέσως τον υπουργό. Ίδιο φύραμα.

Ζήτημα δεύτερο: Ο κ Πετρόπουλος, αντί να διδάσκει τους μαθητές εθνική ομοψυχία και συναίνεση, αντί να τους διδάσκει γέφυρες και Πολιτισμό στη νοοτροπία, μέχρι να βρουν τα δικά τους πατήματα, τους δηλητηρίασε μπολιάζοντάς τους με μια ακόμα εμφυλιοπολεμική δόση, σαν αυτές που ό ίδιος καταδίκαζε όταν έρχονταν από την αντίπαλη πλευρά! Ωραίος εθνικός αντιπρόσωπος!

Ζήτημα τρίτον: Αυτό που έκρυψε από τα παιδικά αυτιά ο χυδαίος αυτός πολιτικός είναι ότι και σήμερα, ασταμάτητα άνθρωποι στις γειτονιές ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών για φαϊ, πράγμα που αρκετοί από τους ελληνόπαιδες έχουν την ατυχία να βλέπουν. Ωραία εντύπωση σχηματίζουν για το επίπεδο του Κοινοβουλίου όταν ακούνε έναν βουλευτή που αποδεικνύεται στα μάτια τους ψεύτης.

Και στα μεν Βλαχάτα οι άνθρωποι έχουν να φάνε και υπάρχει η επαρχιακή αλληλεγγύη. Αλλά, στον Άγιο Δημήτριο οι εικόνες ανθρώπων στα σκουπίδια είναι συχνές.

Επιπλέον, ο χυδαίος αυτός πολιτικός, έκρυψε από τους μαθητές ότι ο ελληνικός πληθυσμός που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού το 2017, επί ΣΥΡΙΖΑ, ήταν 3.701.800 άνθρωποι! Το ένα τρίτο των κατοίκων! Με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ! Και με αυξητική τάση από το 2015 και μετά. Με τις ηλικίες πάνω από 50 να είναι στη χειρότερη θέση. Δηλαδή τους πιο αδύναμους!

Ζήτημα τέταρτον: Ο κ Πετρόπουλος επανέλαβε στα παιδιά όλη τη μπαρουφολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοκτονίες που γίνονταν κατά χιλιάδες πρίν από το 2015 και τώρα μειώθηκαν λόγω ΣΥΡΙΖΑ!

Έκρυψε, όμως, από τα παιδιά, ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών – Δικτύου Πληροφόρησης και καταγραφής του Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, τον Ιούνιο του 2018 είχαμε αύξηση των αυτοκτονιών σε όλη τη χώρα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Κατά τα οποία περίπου 600 άνθρωποι το χρόνο δίνουν τέλος στη ζωή τους για διάφορους λόγους.

Το πιο ανατριχιαστικό: Περισσότερες από 40 αυτοκτονίες έχουν γίνει τα τελευταία 4 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ σε νοσοκομεία και μονάδες Υγείας! Και περισσότεροι από 10 κρατούμενοι έχουν αυτοκτονήσει στις φυλακές. Οι 6 μέσα σε 10 μήνες φέτος!

Κατά διαβολική σύμπτωση, τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής ΕΛΣΤΑΤ για τις αυτοκτονίες έχουν κολλήσει, μαζί με το μυαλό του κ Πετρόπουλου, στο 2015!

Η χυδαιότητα του υφυπουργού βρίσκεται στο γεγονός ότι αποδίδει όλες τις αυτοκτονίες στην πολιτική και στα κόμματα. Όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑς για να έρθει στην εξουσία το 2015. Για να κάνει τη φτηνή του αντιπολίτευση. Αγνοεί ο τάχα αριστερός πολιτικάντης ότι η αυτοκτονία έχει χαρακτηριστικά ψυχολογικά (εγγενής κατάθλιψη), ηθικά (υπερευαισθησίες σε ηθικούς κανόνες), κοινωνικά (αδυναμία διαχείρισης κοινωνικής απόρριψης), και τέλος όλα τα άλλα.

Και αγνοεί ότι σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας όλοι οι παραπάνω παράγοντες κινδύνου αυξάνονται μέσα σε όλους τους ανθρώπους. Αλλά, παραμένουν οι ίδιοι. Ιδίως σήμερα με την οικονομία να παραπαίει.

Μια χτεσινή δημοσκόπηση έδειξε ότι το 82% των πολιτών θεωρούν κατάντια και απορρίπτουν τον πολιτικό λόγο που εκφράζεται από τους πολιτικούς. Αν είναι έτσι, ο υφυπουργός κ Πετρόπουλος πρόσφερε μια μεγάλη υπηρεσία με τη χυδαία παρέμβασή του στη Βουλή. Έδωσε ένα παράδειγμα ανθρώπου για να δείχνουν οι πολίτες στα παιδιά τους και να λένε: Να. Σαν αυτόν να μη γίνετε.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης