ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα μαλώνουν

Δύο ημέρες μετά το 3ο Συνέδριο και στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα μαλώνουν. Έχουμε και λέμε: Λακόπουλος εναντίον Σκουρλέτη και αντιστρόφως. Καρανίκας εναντίον συζύγου Σκουρλέτη. Πολάκης εναντίον Τσακαλώτου. Καρατόμηση του Ξυδάκη από τον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5». Πιθανόν, να υπάρχουν και άλλα επεισόδια που μου έχουν διαφύγει.

Μεταξύ του Γ. Λακόπουλου και του Πάνου Σκουρλέτη ανταλλάχθηκαν βαριές κουβέντες, καθώς υπάρχει χρόνια βεντέτα. Ο γνωστός πολιτικός σχολιαστής μεταξύ άλλων χρέωσε στον Π. Σκουρλέτη τις ήττες στις αυτοδιοικητικές και στις εθνικές εκλογές, καθώς και την ατυχή συνέντευξη τού τότε πρωθυπουργού μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Έγραψε ο Γ. Λακόπουλος: «Φυσικά δεν υπέβαλε την παραίτηση του, όπως θα έκανε ένα υπεύθυνο στέλεχος αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το φιάσκο». Η απάντηση επ΄αυτού του Π. Σκουρλέτη είναι αποκαλυπτική και ανοίγει μεγάλο θέμα. Τι είπε ο Π. Σκουρλέτης; «Δεν είχα καμιά ανάμιξη στην παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, αλλά ούτε και στη συνέντευξη που ακολούθησε την επόμενη μέρα, την οποία αγνοούσα. Άλλοι γνώριζαν και τα οργάνωσαν αυτά».

Επειδή στο Μάτι έχασαν τη ζωή τους 102 συνάνθρωποι μας, επιβάλλεται να μάθουμε ποιος ή ποιοι οργάνωσαν την παράσταση-- φιάσκο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Και ο τότε πρωθυπουργός τι ήταν; Άβουλο ον που τον καθοδηγούσαν συνεργάτες του; Δική του άποψη δεν είχε;

Όσον αφορά τη μομφή που ρίχνει ο Γ. Λακόπουλος στον Π. Σκουρλέτη γιατί δεν παραιτήθηκε μετά την ήττα στις εκλογές και την τραγωδία στο Μάτι, προφανώς και έχει δίκιο. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις προηγείται η παραίτηση του πρωθυπουργού.

Ο Π. Πολάκης φαίνεται πως έχει αναλάβει το «μαν του μαν» στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Δε γνωρίζω αν αυτός ο ρόλος του ανατέθηκε ή αν τον ανέλαβε αυτοβούλως. Με το γνωστό ύφος του προέτρεψε τον κ. Τσακαλώτο να γράψει στην εφημερίδα «Εστία» για την αστική αξιοπρέπεια. Ενώ, ως γνωστόν, η αστική αξιοπρέπεια του κυρίου Ευκλείδη δεν του επιτρέπει να απαντήσει. Και τι να πει και πώς να το πει;

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκπαραθύρωση του κ. Ξυδάκη από τον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5». Γνωστός δημοσιογράφος, κατά γενική ομολογία, είχε ανεβάσει την ακροαματικότητα του σταθμού, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά για την απομάκρυνση του. Ο ίδιος τοποθετήθηκε με ένα σχόλιο όλο υπονοούμενα. «Το ραδιόφωνο μπαίνει σε έναν άλλο κύκλο για τον οποίο δε ρωτήθηκα και δεν με αφορά».

Τι θέλει να πει ο κ. Ξυδάκης; Ποιος είναι αυτός ο άλλος κύκλος που δεν τον αφορά; Ενώ, όπως λέει το ρεπορτάζ, οι εργαζόμενοι του σταθμού συντάχθηκαν με τον κ. Ξυδάκη.

Φαίνεται πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι λεγόμενοι προεδρικοί, αποφάσισαν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την εσωκομματική αντιπολίτευση. Κατέχουν την τεχνογνωσία γιατί αυτό το έκαναν και άλλες φορές, κατά το παρελθόν. Η αλήθεια είναι πως στην εσωκομματική αντιπολίτευση δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Ή θα υποταχθεί ή θα εγκαταλείψει το κόμμα. Πιστεύω πως οι προεδρικοί επιθυμούν το δεύτερο.

Με όλα αυτά, δε χρειάζεται να γράψω ποιος τρίβει τα χέρια του σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.