Σημειώσεις για μία εβδομάδα

Σημειώσεις για μία εβδομάδα

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Είναι λάθος τα σχόλια σε βάρος των δικαιούχων των επιδομάτων. Διαβάσαμε πολλά τέτοια: «Δεν έχουν αξιοπρέπεια», «Τιμολογούν την ψήφο τους». Είναι ανεπίτρεπτο στόχος της κριτικής να γίνεται ο δικαιούχος κάποιου βοηθήματος πολλώ μάλλον δε όταν όλοι αναγνωρίζουμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι. Στόχος της κριτικής πρέπει να είναι αποκλειστικά όσοι εργαλειοποιούν τη φτώχεια που οι ίδιοι δημιούργησαν γιατί αυτοί είναι που τιμολογούν την ψήφο των πολιτών.

Μετά τα ψέματα, την έπαρση και την αλαζονική άσκηση εξουσίας οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τώρα δείχνουν και την περιφρόνησή τους στους πολίτες πετώντας τους λίγες δεκάδες ευρώ λες και είναι επαίτες. Οι πολίτες θα τους απαντήσουν αναλόγως. Στην κάλπη.

Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να «ρίχνει δολώματα» και η απέναντι πλευρά να «τσιμπάει». Δεν αναφερόμαστε τώρα στη Νέα Δημοκρατία αλλά στους χρήστες των σόσιαλ μήντια, τους αναγνώστες και τους φίλους. Αυτή τη στιγμή, όλες οι δημοσκοπήσεις θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να έχει συσπείρωση άνω του 80%. Αυτό σημαίνει ότι κάθε επικοινωνιακή δράση πρέπει να έχει στόχο τους αναποφάσιστους ή όσους είναι αμφίθυμοι για την ψήφο τους. «Μα από τα δικά μου σχόλια στα σόσιαλ μήντια θα επηρεαστούν οι αναποφάσιστοι;». Δεν λειτουργεί έτσι. Τα σχόλια που κάνουμε δημιουργούν κλίμα στους ομοϊδεάτες και επηρεάζουν και τη δική μας διάθεση. Αυτή τη διάθεση μεταφέρουμε μόλις σηκώσουμε το βλέμμα από την οθόνη και απευθυνθούμε στο περιβάλλον μας στη γειτονιάς μας, στην παρέα μας, στον κύκλο μας. Και η διάθεση αυτή δεν φέρνει νέες ψήφους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στην κάλπη, όχι στα σόσιαλ μήντια.

Τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους υποψηφίους που αξίζουν την ψήφο μας. Είναι πολλοί οι καλοί και κανονικοί άνθρωποι στα ψηφοδέλτια. Συνήθως την προσοχή την τραβούν τα διάφορα «νούμερα», όποιος κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αίσθημα αηδίας για την πολιτική, ακόμα και για το κόμμα που υποστηρίζουμε. Η αίσθηση είναι πλασματική. Αν ασχοληθείτε λίγο με τα ψηφοδέλτια, ειδικά της Νέας Δημοκρατίας, θα διαπιστώσετε τον αγώνα που έχει γίνει να γεμίσουν από άξιους συμπολίτες μας. Το καλύτερο αντίδοτο για την αηδία που δημιουργεί η πολιτική σε καιρό κρίσης είναι οι καλοί άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτή. Οφείλουμε να τους αναζητήσουμε.