7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Ποιος έχει εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα;

Ποιος έχει εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα;

Αφού προσπάθησε να παγιδεύσει την αντιπολίτευση, αφού προσπάθησε να στρέψει εναντίον της την Εκκλησία, αφού «ομολόγησαν» μέσω του κ. Βούτση τα σχέδια για τη δημιουργία νέου Δεξιού κόμματος, τώρα ζητούν... εθνική συνεννόηση. Το έλλειμμα εμπιστοσύνης έχει λάβει γιγαντιαίες διαστάσεις.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορήσει γι'' αυτό την αντιπολίτευση! Ας είχε φροντίσει να ενημερώσει νωρίτερα για τις ενέργειές της. Ξεκινούσε διαπραγματεύσεις για ένα εθνικό θέμα και όχι για μία απλή εμπορική σύμβαση μεταξύ δύο χωρών. Όφειλε ο κ. Τσίπρας να ενημερώσει. Αλλά ο κ. Τσίπρας είχε επιλέξει άλλο δρόμο. Χρησιμοποίησε το θέμα των Σκοπίων για μικροπολιτικούς λόγους. Για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας έσπευσε την προηγούμενη εβδομάδα να επισκεφτεί και να... ενημερώσει τον Ιερώνυμο. Ούτε τηλεφώνημα δεν είχε κάνει νωρίτερα στους πολιτικούς αρχηγούς. Να τους πει τι είχε συμβεί, γιατί τρέχουμε εμείς να λύσουμε το πρόβλημα των Σκοπιανών, ποια είναι η γραμμή μας και τι δεσμεύσεις είχαμε αναλάβει και έναντι ποίων. Αντί αυτού, διάφορα κυβερνητικά στελέχη ζητούσαν από τη ΝΔ να τους πει ποια ήταν η δική της πολιτική στο Μακεδονικό! Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο. Λες και κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και πρέπει αυτή να ενημερώσει σχετικά τα άλλα κόμματα.

Είναι αυτή λογική χειρισμού ενός εθνικού θέματος; Η προσπάθεια χειραγώγησης του λαού οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του απίθανου κ. Τόσκα να τους «μειώσει» στις 90.000. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη συγκέντρωση της Αθήνας της 4ης Φεβρουαρίου μιλάνε για περισσότερο κόσμο. Υπό αυτή την πίεση ο κ. Τσίπρας «αναγκάζεται» να ενημερώσει (επιτέλους) τους πολιτικούς αρχηγούς. Και; Τι πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί; Να πουν κι ευχαριστώ;

Είναι αργά πλέον για ενημέρωση. Επειδή ακριβώς υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης. Ο κ. Τσίπρας έχει την πρωτοβουλία για να γεφυρώσει το χάσμα, επειδή αυτός το έχει δημιουργήσει. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι πιο πιθανό είναι να επαναληφθούν φαινόμενα, όπως εκείνο της σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν κυκλοφορούσαν non paper κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, για να πλήξουν τον κ. Μητσοτάκη. Ούτε με ταχυδρομικό περιστέρι δεν θα είχε προλάβει να φτάσει η ενημέρωση τόσο γρήγορα από το προεδρικό στο Μαξίμου κι ας τους χωρίζει μόνο ένα στενό. Ήταν ακόμη κλειστές οι πόρτες για να μπορέσει να διαφύγει ένα περιστέρι. Δεν είχε καν τελειώσει καλά – καλά η σύσκεψη... 

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr