Ποιο είναι το deal με τον κ. Τσίπρα;

Ποιο είναι το deal με τον κ. Τσίπρα;

Οι συνεργάτες του κ. Κώστα Καραμανλή κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μας πείσουν ότι υπάρχει deal του καραμανλικού μπλοκ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Κώστας Καραμανλής το ξέρει και τι περιλαμβάνει, εν τέλει, αυτή η διαφαινόμενη συμφωνία. Οι κκ Ρουσόπουλος, Στυλιανίδης και Παπαγγελόπουλος έχουν πει την άποψή τους. Ο κ. Καραμανλής όχι ακόμη...

Στην δεξιά πολυκατοικία υπάρχει έντονη ανησυχία από τις παρεμβάσεις των Καραμανλικών. Ο κ. Ρουσόπουλος ήταν σαφής: Είπε ότι δεν μπορεί να συνυπάρξουν όλοι μετά από τις εκλογές! Μίλησε ανοικτά για διάσπαση. Λένε, δηλαδή: Ή το αποτέλεσμα θα είναι εκείνο που θέλουμε εμείς ή διάσπαση. Είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα άποψη. Από κάθε πλευρά.

Ο κ. Ρουσόπουλος, επίσης, είδε χαρακτηριστικά ηγέτη στον κ. Τσίπρα. Να θυμίσουμε εδώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ένας καθαρόαιμος καραμανλικός που συμμετέχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε πριν λίγες μέρες ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νέος ηγέτης! Ήρθε και ο κ. Στυλιανίδης να συμπληρώσει την εικόνα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει περιθώριο συνεννόησης της κεντροδεξιάς με την κεντροαριστερά! Είναι προφανές ότι οι λέξεις αρχίζουν να χάνουν το νόημά τους...

Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να ενώσει τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι άδικο για την ιστορία του να συνδέεται με τέτοιες δηλώσεις και πρέπει ο ίδιος να ξεκαθαρίσει άμεσα την θέση του. Όχι μέσω κύκλων. Όχι μέσω αντιπροσώπων. Οι ώρες που περνάει η χώρα είναι κρίσιμες και δεν υπάρχει χρόνος για παιγνίδια.

Ότι υπάρχει κάποιο πολιτικο-επιχειρηματικό deal είναι φανερό σε όλους. Το αν συμμετέχει σε αυτό ο κ. Καραμανλής, ο εγγυητής της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένα ερώτημα. Το ποιες είναι οι πτυχές αυτής της συμφωνίας είναι ένα ακόμη.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]