7ος χρόνος, ημέρα 2155η
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Τσίπρας πολιτικός απόγονος του Κολοκοτρώνη!

Έγραφα μόλις προχθές πως το Όσκαρ ανοησίας διεκδικούν οι Μ. Ζορμπά και ο Ν. Ξυδάκης με τις γνωστές δηλώσεις τους, εκτός αν εμφανιστεί την τελευταία στιγμή κάποιο άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προέκυψε Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με την ομιλία του στη βουλή, στην Ελλάδα από συστάσεως του Ελληνικού κράτους υπάρχουν δύο παρατάξεις. Αυτή των κοτζαμπάσηδων, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων, των χουντικών, που η σημερινή έκφραση τους είναι η Νέα Δημοκρατία και η παράταξη του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη, του Βελουχιώτη, του 114, του Πολυτεχνείου, που σήμερα την  εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται πως οποιαδήποτε απόπειρα να δοθεί σοβαρή απάντηση σε αυτήν την ανοησία, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη ανοησία. Μόνον ανακύπτει ένα εύλογο ερωτηματικό. Πώς γίνεται η παράταξη του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη, το 2020 στον Έβρο, να βρίσκεται στο πλευρό των υποκινούμενων από τους Τούρκους εισβολέων; Κάτι δεν πάει καλά.

Η συζήτηση στην Βουλή για την υπόθεση Παππά—Καλογρίτσα έδωσε τέλος στα σενάρια για ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον παροπλισμό των στελεχών του που με την παρουσία τους κάνουν ζημία στο κόμμα. Ο Α. Τσίπρας, με την ομιλία του, δεν άφησε κανένα περιθώριο για κάτι τέτοιο, αποδεικνύοντας για μιαν ακόμα φορά πως αυτός είναι το χέρι που κινεί τα κλαδευτήρια τύπου Πολάκη. Αυτός είναι ο βασικός υπεύθυνος της πόλωσης και λειτουργεί με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει. Διχάζοντας, διχάζοντας, διχάζοντας. 

Αφού αμόλησε τις ορδές του στους δρόμους και στις πλατείες σπέρνοντας τον ιό, τώρα ζητά και τα ρέστα από την κυβέρνηση. Αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός της έξαρσης της πανδημίας στην Νέα Σμύρνη. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την απόπειρα που έκανε να «πουλήσει» την διακοπή των πορειών ουσιαστικά με την μη δίωξη του Ν. Παππά. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται αυτά που θα ακουστούν στην προανακριτική επιτροπή. Και θα είναι πολλά, γιατί ο Καλογρίτσας γνωρίζει πολλά. Θα πληγεί με στοιχεία και αριθμούς το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, ενώ θα αποκαλυφθούν οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος» που διακινείτο για τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά φοβούνται* και γι΄αυτό απειλούν και υβρίζουν. 

Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν χιούμορ. Έβαλαν τον Γ. Ραγκούση να υπερασπιστεί τον Νίκο τον Παππά. Αυτό το γεγονός από μόνο του έχει στοιχεία ιλαροτραγωδίας. Πριν από λίγα χρόνια ο Γ. Ραγκούσης, στις 21 Οκτωβρίου 2015, έγραφε επί λέξει : «το νομοσχέδιο συνιστά απολυταρχική επιλογή, ΣΙΚΕΛΙΚΗΣ έμπνευσης που με βεβαιότητα θα καταστεί ποινικά ελεγκτέο…». Με την λέξη «σικελικής» τι θέλει να πει ο ποιητής; Υπονοεί κάτι για μαφιόζικες μεθόδους; Γίνονταν αυτά τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το πιστεύω. 

Προφανώς, εισερχόμαστε σε μια περίοδο ακόμα μεγαλύτερης πολιτικής πόλωσης. Όσο θα αποκαλύπτονται τα στοιχεία και οι αριθμοί του Καλογρίτσα, τόσο θα επιχειρεί να διχάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν.

*Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τρέμει το ενδεχόμενο να έχει μιλήσει ο τραπεζίτης του Μαδούρο που βρίσκεται στα χέρια των αμερικανικών ανακριτικών αρχών. Καταλαβαινόμαστε!