Μην πυροβολείτε τον Πολάκη! Δουλεύει για εμάς

Μετά την γνωστή, προχθεσινή φωτογραφία του Π. Πολάκη, η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την αποπομπή του από τον Α. Τσίπρα. 

Αρχικά, είναι κουραστικό να ζητάμε, κάθε τόσο, από τον Τσίπρα να αποπέμψει τον Πολάκη. Και οι δύο πολιτικοί ταυτίζονται πλήρως, κάτι που δεν  χρειάζεται να το αναδεικνύουμε κάθε φορά. Αποτελεί δομικό στοιχείο της πολιτικής φυσιογνωμίας και του Πολάκη και του Τσίπρα ένας συγκεκριμένος τρόπος συμπεριφοράς. 

Προσβλητικός, διχαστικός, επιθετικός. 

Γι΄αυτό και ο τέως πρωθυπουργός προέβη σε μια δήλωση για το γεγονός, που αντί να βελτιώσει την κατάσταση την επιδείνωσε κι άλλο. Δεν καταδίκασε το γλέντι, αλλά την δημοσιοποίηση του. 

Έτσι, επιδοκίμασε εμμέσως και όλους αυτούς που συγκεντρώνονται σε κλειστούς, ιδιωτικούς χώρους, αλλά δεν επαίρονται δημοσίως για το κατόρθωμα τους. Αν αυτές οι ιδιωτικές συναθροίσεις είναι εστίες του ιού ουδόλως ενδιαφέρει τον Α.Τσίπρα. 

Σημασία έχει να μην φαίνεται.

Από την άλλη πλευρά ο πρώην υπουργός κάνει άριστα την δουλειά του. Απευθύνεται σε ένα ακροατήριο—είναι αλήθεια πολυπληθές—που επιδοκιμάζει και επιζητεί παρόμοιες συμπεριφορές. Δεν ενδιαφέρει τον Πολάκη αν κάνει ζημία στην προσπάθεια του κόμματος του να «εξευγενισθεί.» 

Θα έλεγα μάλιστα πως συνειδητά υπονομεύει αυτήν την προσπάθεια, στην οποία βεβαίως δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας, ασχέτως τού τι υποστηρίζει στα λόγια. Η χυδαιότητα και η μαχαλομαγκιά είναι βασικά συστατικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το DNA του.

Έτσι, μέχρι στιγμής, ουδέν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πλην του κ. Κ. Ζαχαριάδη, αποδοκίμασε τον Π. Πολάκη. Ούτε ένα αρνητικό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους χιλιάδες σχολιαστές που πρόσκεινται στην ριζοσπαστική Αριστερά. 

Αν ο Τσίπρας διώξει τον Πολάκη, αλλοιώνει τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής ταυτότητας και του κόμματος του και του ιδίου προσωπικά και γι΄αυτόν τον λόγο αυτό ποτέ δεν πρόκειται να συμβεί. 

Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, και οι δύο μαζί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίσαμε. 

Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να επιζητεί ο Πολάκης να μιλά πιο πολύ, να φωτογραφίζεται πιο πολύ, να κουνά το δάχτυλο του πιο πολύ. Στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας και του εγκλεισμού είναι ένας πολύτιμος «φίλος» της. Της προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες, καθώς υπονομεύει με τα όσα λέει και τα όσα κάνει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά.

Να υπενθυμίσω την διαφορά που υπάρχει στην πολιτική κουλτούρα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κάθε φορά που ένα στέλεχος της παρεκτρέπεται, το ανακαλεί, πάραυτα, στην τάξη, ενώ υπήρξαν και πολλές διαγραφές. Είναι προφανές πως το πολιτικό ακροατήριο της Κεντροδεξιάς είναι πολύ πιο ευαίσθητο σε ακραίες και προκλητικές συμπεριφορές. 

Όλοι εμείς που ψηφίσαμε και στηρίζουμε την Νέα Δημοκρατία παρακαλούμε τον Ύψιστο να έχει γερό τον Παύλο Πολάκη, να του δίνει δύναμη και κέφι για να προκαλεί, να απειλεί, να βρίζει. 

Κάτω τα χέρια από τον Παύλο! Δουλεύει για εμάς!