Κυριάκο παραιτήσου…

Έπεσε το σύστημα της Cisco σε  πολλές ευρωπαϊκές χώρες και χάθηκαν δύο εκπαιδευτικές ώρες στην τηλεκπαίδευση. Οι Συριζαίοι βρήκαν την λύση: «Κυριάκο παραιτήσου». Προχτές ήταν κάποιος «άσχετος» Κορρές που έβαλε, λέει, τσιμέντο στην Ακρόπολη. Η συντρόφισσα Πόπη ήξερε καλύτερα: Κυριάκο παραιτήσου. Ο Κορονοϊός σαρώνει σε όλο τον κόσμο. Ο μέσος Συριζαίος έχει και εδώ την λύση: Κυριάκο παραιτήσου. Μάλλον ο Αλέξης ρίχνει τις τελευταίες του τουφεκιές. 

Κάνουν αντιπολίτευση μετρώντας τις αντιδράσεις μεταξύ τους, σε κάποιο αποστειρωμένο δωμάτιο της Κουμουνδούρου. Αλλά ο κόσμος δεν είναι οι φίλοι και οι συγγενείς που έχασαν την εξουσία. Ας περιμένουν, λοιπόν, τις επόμενες δημοσκοπήσεις. Αν κι αυτή η πανστρατιά λάσπης και fake news αποτύχει, τότε κάποιος Ευκλείδης θα νομιμοποιείται πλέον για να ζητήσει να κατατεθεί στο τραπέζι μια άλλη πρόταση εξουσίας. Προφανώς με μία άλλη ηγετική ομάδα. Διότι οι μαγκιές του Πολάκη και οι αναρτήσεις του Αντώναρου και της Ακριβοπούλου στο facebook δεν οδηγούν στο Μαξίμου. 

Αυτή η αντιπολίτευση είναι ο καλύτερος σύμμαχος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι όμως ο χειρότερος εχθρός της ίδιας της κοινωνίας. Επειδή η δημοκρατία μας χρειάζεται μία σοβαρή αντιπολίτευση που να πιέζει με την στάση της και τις προτάσεις της την κυβέρνηση να παράγει έργο. Αυτό είναι το πολιτικό παιγνίδι σε όλο τον κόσμο. 

Ο αντίλογος είναι ότι αυτός ο ακραίος λαϊκίστικος λόγος είχε αποτέλεσμα στην περίοδο 2012 – 2015. Σύμφωνοι! Και να συμφωνήσουμε ότι στην χώρα αυτή υπήρχαν πάντα ακραίοι λαϊκιστές. Η διαφορά είναι ότι η δράση τους έφερε και την συσπείρωση των δυνάμεων της κοινής λογικής. Και ότι αυτό το μπλοκ που έχει δημιουργηθεί μετά από το 2015 και υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι συσπειρωμένο όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Κι όταν εμφανίζονται φυγόκεντρες δυνάμεις, ελέω του υπερφίαλου «εγώ»  που κατατρώει τις φιλελεύθερες καρδιές μας, έρχεται ένα «Κυριάκο παραιτήσου» και η συσπείρωση ανεβαίνει και πάλι στα ουράνια. Και να θέλουμε να κάνουμε αλλιώς, δεν μας αφήνουν. Την σωστή ώρα εμφανίζεται ένας Τσίπρας, ένας Πολάκης, ένας Καρανίκας και μας κάνει να σταυροκοπηθούμε και να αναφωνήσουμε: «Άγιο είχαμε»! 

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]