Κυβέρνηση Σκοπίων κι εδώ κι εκεί

Κυβέρνηση Σκοπίων κι εδώ κι εκεί

Μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι είναι αληθινό. Η προδοσία της Μακεδονίας θα προχωρήσει για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί, επί της ουσίας η FYROM έχει δύο κυβερνήσεις. Μια στα Σκόπια και μια στην Αθήνα. Και το ακραίο είναι αυτό καθ' αυτό το γεγονός. Όχι η καταγγελία του.

Η απάντηση στο ερώτημα πώς έφτασε μια ελληνική κυβέρνηση να υπογράφει μια τέτοια συμφωνία στο πόδι και πώς παραδίνει ελληνικά δικαιώματα σε άλλη χώρα είναι απλή. Η παρούσα ελληνική κυβέρνηση και η κυβέρνηση των Σκοπίων έχουν τις ίδιες απόψεις για το Μακεδονικό ζήτημα. Ταυτίζονται. Από παλιά.

Η διαπίστωση δεν είναι καινούργια. Ήδη, από πάνω από 10 χρόνια πριν, βασικά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης και υπουργοί υπερασπίζονταν το δικαίωμα των γειτόνων να αποκαλούνται με το συνταγματικό τους όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Με υπογραφές σχετικών ανακοινώσεων και με συνεντεύξεις.

Ομάδες από αυτούς είχαν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις στα Σκόπια υπέρ του δικαιώματος των σκοπιανών να αποκαλούνται Μακεδόνες και της χώρας να αποκαλείται Μακεδονία, εναντίον των ελληνικών κυβερνήσεων, της επίσημης ελληνικής θέσης και εναντίον του βέτο το 2007!

Δεν είναι μυστικό ότι η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ίδια θέση με τη θέση του σκληρού Γκρούεφσκι που αμφισβητούσε την ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και που τον θεωρούσε κομμάτι της κληρονομιάς των Σκοπίων. Μοναδική εξαίρεση σ αυτή τη θέση ήταν η στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη τότε και ελάχιστων συντρόφων του. Οι οποίοι λοιδορούνταν εσωκομματικά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης χρησιμοποιούν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα του Ζόραν Ζάεφ για να υπερασπιστούν τη συμφωνία των Πρεσπών, υπερασπιζόμενοι ακόμα και τη μαφιόζικη τακτική του να κρατάει ομήρους βουλευτές της αντιπολίτευσης που κατηγορούνται για διαφθορά, με την απειλή της φυλάκισης αν δεν ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας.

Και είναι σκανδαλωδώς συμπτωματικό ότι ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει με σθένος σχεδόν αποκλειστικά την υποχώρηση του κ Ζάεφ στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία, ακριβώς όπως κάνει και ο ίδιος. Και την υπερασπίζεται με το ίδιο δικό του πάθος, λες και δεν υπάρχει ελληνική θέση για να υπ0ερασπιστεί! Γιατί μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν μας έχει πει ποια ακριβώς είναι η δική της υποχώρηση και επί ποιάς ελληνικής θέσης! Ποια ακριβώς ήταν η ελληνική απαίτηση από τα Σκόπια;

Είναι κοινό μυστικό ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν όρθωσε καμιά απαίτηση από τα Σκόπια εκτός από κάτι που έμοιαζε με ενδοοικογενειακό αλισβερίσι! Το αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών αποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματευόταν επί σκληρών και απαιτητικών ελληνικών θέσεων. Αποδεικνύεται ότι προσπαθούσε να πείσει τον σκοπιανό πρωθυπουργό να κάνει μερικές υποχωρήσεις με αστερίσκους και με μοναδικό στόχο όχι να κερδίσει η Ελλάδα από αυτή τη συμφωνία. Αλλά, να «μπαλαμουτιαστεί» η υπόθεση και να παρουσιαστεί στους δύο λαούς σαν κοινό κέρδος.

Το αποδεικνύει περίτρανα η απολύτως φιλική επιπόλαια και κυριολεκτικά στο πόδι συμφωνία. Που δεν προβλέπει ποιες κατά γράμμα θα ήταν οι αλλαγές στο Σύνταγμα και τους νόμους των Σκοπίων, οι οποίες αφέθηκαν στην ευχέρεια του κ Ζάεφ να τις διατυπώσει! Και η άνεση που δόθηκε στον κ Ζάεφ να διατυπώσει έτσι τις δήθεν αλλαγές ώστε να κατοχυρώσει και Μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνικότητα! Μια τέτοια εξέλιξη, αν δεν παραπέμπει σε ακραία ανοησία και ανικανότητα, παραπέμπει ευθέως σε κοινή συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση.

Είναι φανερό ότι όλο αυτό έχει γίνει όχι μόνο χάρη στην ταύτιση της ελληνικής κυβέρνησης με τις θέσεις Ζαεφ. Αλλά, και εξ αιτίας της πίεσης του αμερικανικού και ευρωπαϊκού παράγοντα. Ο οποίος άδραξε τη χρυσή ευκαιρία να τελειώσει με τη ρωσική επιρροή στην περιοχή από τη στιγμή που οι υποστηρικτές των σλαβομακεδονικών μονάδων του εμφύλιου έγιναν κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Η απάντηση στα καίριο ερώτημα παραμένει αναπάντητη: Τι κέρδισε η Ελλάδα από τη συμφωνία των Πρεσπών; Μερικές υποσημειώσεις περί ιστορίας και γλώσσας και εθνικότητας. Υποσημειώσεις χωρίς αξία, από τη στιγμή που παραμένει αλώβητη η διεθνής αναγνώριση του σλαβομακεδόνα υπηκόου ως Μακεδόνα και η γλώσσα του ως Μακεδονική. Ενώ ταυτόχρονα παραμένει κρατική οντότητα με το όνομα Μακεδονία!

Η ταύτιση απόψεων της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση των Σκοπίων γίνεται ακόμα πιο σκανδαλώδης όταν υπερασπίζεται με πάθος και επιχειρήματα, μέσα και έξω από την ελληνική Βουλή, το δικαίωμα αυτό των σλαβομακεδόνων, για το οποίο πανηγυρίζει ο κ Ζάεφ μέσα και έξω από τη χώρα του!

Ο ελληνικός λαός δεν ξέρει ίσως ότι οι θέσεις των σλαβομακεδόνων ότι η αρχαία Μακεδονία δεν είχε σχέση με την Ελλάδα, αλλά ήταν καταχτήτριά της, απηχεί τις απόψεις ενός μεγάλου μέρους των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Οι οποίοι επιχειρηματολογούν κι όλας, ακριβώς όπως οι σκοπιανοί, χρησιμοποιώντας τσιτάτα από αρχαίους Έλληνες ιστορικούς!

Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως σκοπιανή τεκμηριώνεται με τον καλύτερο τρόπο από την πρόσφατη ανατροπή των όρων τήρησης της συμφωνίας, με τη σύμφωνη γνώμη της Αθήνας! Ενώ εξ αρχής ο όρος ήταν ότι η συμφωνία θα τηρηθεί από τα Σκόπια για να περάσει από την ελληνική Βουλή και να πάει στο ΝΑΤΟ, χτές ο υπουργός αντί του κ Κοτζιά κ Κατρούγκαλος όχι μόνο ανακοίνωσε ότι τα Σκόπια δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τίποτε πριν εγκριθεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή, αλλά υπερασπίστηκε κι όλας σθεναρά αυτή τη θέση!

Ακούγοντας τους βουλευτές και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στη συμφωνία σχηματίζει τη βεβαιότητα ότι αν στα ελληνικά έδρανα και στις υπουργικές θέσεις κάθονταν σλαβομακεδόνες η εικόνα θα ήταν ακριβώς η ίδια. Όχι επειδή υπερασπίζονται μια κοινή συμφωνία με τους γείτονες. Αλλά, επειδή υπερασπίζονται μονόπλευρα τους γείτονες. Κατηγορώντας κάθε αντίθετο Έλληνα για φασίστα!

Και το πράγμα γίνεται ακόμα πιο φανερό όταν αναλογιστεί κανείς ότι, ενώ τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης υπερασπίζονται νυχθημερόν, με πάθος, τις θέσεις του κ Ζαεφ, δεν έχουμε δει ούτε μια στιγμή τον κ Ζαεφ να υπερασπίζεται τις ελληνικές θέσεις! Αλλά, ποιες ελληνικές θέσεις; Αυτές που δεν υπάρχουν;

Υπό αυτούς τους όρους η συμφωνία δε γίνεται να μην περάσει. Αφού ο κ Ζάεφ έχει δύο κυβερνήσεις σε δύο χώρες. Το ερώτημα είναι πού είναι η κυβέρνηση των Ελλήνων. Και πότε θα την αποκτήσουν οι Έλληνες.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης