Κυβέρνηση «Ειδικού Σκοπού»

Κυβέρνηση «Ειδικού Σκοπού»

Του Άγη Βερούτη*

Πέραν της λειτουργίας συσσώρευσης πλούτου για τους πάσης φύσεως φανερούς ή κρυφούς συμβούλους και «συντρόφους» της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Μεγαλοοικονόμου - Παπακώστα, η κύρια λειτουργία της κυβέρνησης αυτής ώς σήμερα ήταν να μεταθέσει το κρατικό χρέος στους ώμους των πολιτών διά της υπερφορολόγησης.

Με βάση τη χθεσινή έκθεση Fiscal Monitor του ΔΝΤ που βγήκε στη δημοσιότητα, η Ελλάδα είχε το λυπηρό προνόμιο να βρίσκεται στην 7η θέση ανάμεσα σε 35 οικονομικά αναπτυγμένα κράτη, όσον αφορά την αναλογία εσόδων προς ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ η φορολογική επιδρομή αντιστοιχεί στο 49% του ΑΕΠ αυξημένο κατά 0,7% του ΑΕΠ συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Μάλιστα το ΔΝΤ εξηγεί ότι το υπερπλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα το 2018 για τρίτη συνεχή χρονιά έχει προφανείς αρνητικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη. Το υπερπλεόνασμα υπολογίζεται σε 3,9% του ΑΕΠ σε σύγκριση με τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ.

Ενώ ο μέσος όρος των 35 οικονομικά αναπτυγμένων κρατών ήταν 36,5% του ΑΕΠ στον δείκτη εσόδων γενικής κυβέρνησης, στην Ελλάδα η συνολική φορολογική επιβάρυνση ήταν ελάχιστα χαμηλότερη από χώρες όπως το Βέλγιο, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Νορβηγία και η Σουηδία. Βλέποντας όμως το επίπεδο και το βάθος των κρατικών υπηρεσιών που παρέχονται σε αυτές τις χώρες και συγκρίνοντάς το με τις αξιολύπητες υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας που προσφέρονται στην Ελλάδα, είναι ξεκάθαρο ότι το εισπρακτικό αμόκ της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο τη διατήρηση του δυσανάλογα μεγάλου κόστους του κράτους για τις γελοίες υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες της χώρας μας.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, και ο σκοπός αυτός είναι να μεγιστοποιήσει τα χρήματα τα οποία κλέβει από τους πολίτες της με νόμους αντισυνταγματικούς και παράλογους, οι οποίοι όμως παρά τα παραπάνω γίνονται αποδεκτοί από τους εταίρους μας.

Η έκθεση αυτή του ΔΝΤ αποτελεί το επιστέγασμα και την επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση ακολούθησε το ακριβώς αντίθετο μείγμα πολιτικών στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής της, από τις εξαγγελίες και τα προγράμματα που ψευδώς υποσχόταν για να πάρει την εξουσία.

Οι Έλληνες κατέληξαν ύστερα από 4,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν οι πιο δυστυχείς πολίτες της Ε.Ε., με τους υψηλότερους φόρους, χωρίς ανταπόδοση σε κρατικές υπηρεσίες. Ουσιαστικά πληρώνουν ακριβά την πλάνη στην οποία ηθελημένα έπεσαν πριν από 4,5 και ξανά πριν από 4 χρόνια. Από μια κυβέρνηση-συμμορία ψεμάτων ειδικού σκοπού: του σκοπού να ξεπατώσουν τους Έλληνες στους φόρους.

Και τώρα που πλησιάζουν εκλογές, ως Πόντιος Πιλάτος ο Τσακαλώτος απεκδύεται την ιδιότητα του οικονομικού δημίου. Παίρνει αποστάσεις.

Για ένα πουκάμισο αδειανό, για ένα mail Χαρδούβελη.

*Ο κ. Άγης Βερούτης είναι μηχανολόγος μηχανικός, αρθρογράφος, μικρομεσαίος επιχειρηματίας και είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία

Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο της Πέμπτης 11 Απριλίου