Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, 00:02

-A +A

Κρίσιμη εβδομάδα για τον Μαρινόπουλο

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, 00:02
Κρίσιμη εβδομάδα για τον Μαρινόπουλο
-A +A

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται το deal διάσωσης του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη, εξαιτίας της αιφνίδιας αλλαγής στάσης  μιας από τις τέσσερις τράπεζες. Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί τελικά ο Μαρινόπουλος σε πτώχευση.

Μέχρι πριν μερικές μέρες υπήρχε αισιοδοξία για την σύναψη της συμφωνίας, η οποία πέρα από τον Σκλαβενίτη περιλαμβάνει και τις τράπεζες. Η κατάσταση ανατράπηκε αιφνιδιαστικά όταν μία από τις τράπεζες που τυχαίνει να έχει χρόνιους δεσμούς με τον Όμιλο Μαρινόπουλου και είναι και από τους σημαντικότερους δανειολήπτες του, έθεσε θέμα και νέων υποψηφίων «επενδυτών», χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάποια συγκεκριμένη και δεσμευτική πρόταση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσία αλεξιπτωτιστών που επιχειρούν να μπουν σε μία διαδικασία διαπραγματεύσεων είναι συνηθισμένη σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα funds υπόσχονται στην αρχή τα πάντα και ξεκινούν τις εκπτώσεις αμέσως μετά την έναρξη των συζητήσεων.

Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση  είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για να παραταθεί η σημερινή κατάσταση με τον Μαρινόπουλο. Όσο περνάει ο χρόνος τόσο πιο δυσχερής γίνεται η θέση της εταιρείας. Μία παράταση, λοιπόν, στον χρόνο των διαπραγματεύσεων, μειώνει τις πιθανότητες σωτηρίας της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Μαρινόπουλο, τους εργαζόμενους στην εταιρεία, τους προμηθευτές της και τους χιλιάδες  μικροεπαγγελματίες που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με την μέχρι πρότινος κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Θ.Μ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα